ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:31
 

Υπάλληλοι Cobalt κατά Αλέκου Μιχαηλίδη

Βλέπουν στον διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών ευθύνες για την ανάκληση της άδειας της εταιρείας

Newsroom K

Κατά του διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, στρέφονται οι υπαλλήλοι της Cobalt Air, επιρρίπτοντας του ευθύνες για το γεγονός ότι δεν δόθηκε δεύτερη εταιρεία στην εταιρεία και ανακλήθηκε οριστικά η άδεια της. Σε ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν τα σχόλια του κ. Μιχαηλίδη ως παραπλανητικά, ενώ τα επιχειρήματα του στερούνται κάθε σοβαρότητας, κατά την έκφραση τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο, το ΔΣ της CobaltAir και τους στενούς συνεργάτες τους, για όλα όσα εκείνα προσφέρατε από ιδρύσεως της εταιρείας, για να γίνει αυτή η πρώτη Κυπριακή Αερογραμμή. Πρότυπο τόσων και τόσων άλλων! Ευχαριστούμε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλατε νυχθημερόν, ειδικά την τελευταία αυτή περίοδο, για να περισώσετε και να διασφαλίσετε τη βιωσιμότητά της, τη συνέχιση του έργου της και συνάμα τη διασφάλιση των δικών μας θέσεων εργασίας.

Μια προσπάθεια που για τον κ. Μιχαηλίδη και την επιτροπή του, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα ΜΜΕ, θεωρήθηκε «ψευδαίσθηση».
Είδαμε με μεγάλη μας έκπληξη να δημοσιεύονται και να δηλώνονται ανακρίβειες και παραπλανητικά σχόλια από τον κ. Μιχαηλίδη, με μοναδικό σκοπό να μετακυλήσουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν και χωρίς να δίνουν το παραμικρό ίχνος ελπίδας για μια 2η ευκαιρία στην εταιρία αυτή. Αυτό αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι αντί να ανασταλούν οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας, διαρρέουν στα ΜΜΕ ότι θα ανακαλέσουν διαπαντός την συγκεκριμένη άδεια. Ποια η ζημιά του κράτους και του κ. Μιχαηλίδη εάν δοθεί στην εταιρία και τους υπαλλήλους της μια ευκαιρία; Γιατί αποφάσισαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, όπως τα ΜΜΕ διαρρέουν, ενώ τυχόν αναστολή της άδειας και προσφερόμενη είναι και δυνατότητες αναδιοργάνωσης δίνει;

Διαβάζοντας από τα ΜΜΕ, τα επιχειρήματα του κ. Μιχαηλίδη αναφορικά με την Cobalt Air, κρίνουμε ότι στερούνται κάθε σοβαρότητας, ενώ σε κάποιες άλλες εταιρίες δίνει μεγάλη αισιοδοξία, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα. Επίσης, διαβάζοντας τις διάφορες ανακοινώσεις των κομμάτων που δήθεν υποκριτικά αγωνιούν για τους 300 υπαλλήλους της Cobalt Air, δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι, παρά μόνο ότι θα ήταν καλύτερα να παρέμβουν, έτσι ώστε αν υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας το οποίο να αξιοποιηθεί και όχι να κλείσει τελεσίδικα δια χειρός του κ. Μιχαηλίδη και της επιτροπής του.

Σίγουρα, ο κ. Μιχαηλίδης, μετά την κατάληξη της Cyprus Airways, έγινε ειδικός στο κλείσιμο κυπριακών αεροπορικών εταιριών εις βάρος του κύπριου καταναλωτή και χωρίς δεύτερη σκέψη για τους κύπριους εργαζόμενους.

Εδώ, με ακόμη πιο προκλητικό τρόπο, αφού η Cobalt Air υπήρξε ιδιωτική εταιρεία που δεν ζήτησε ούτε και πήρε από το Κράτος 1 ευρώ παρά μόνο προσέφερε. Εάν τα δημοσιεύματα περί οριστικής ανάκλησης ευσταθούν, είναι αξιοσημείωτη η σπουδή που επέδειξε ο κ. Μιχαηλίδης και η επιτροπή του, για ακόμη μια φορά, να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα η ελπίδα της εταιρίας και των υπαλλήλων της.
Παρακαλούμε ακόμα και την ύστατη στιγμή, τους αρμόδιους φορείς, όπως εμποδίσουν την τακτική του κ. Μιχαηλίδη έτσι ώστε να δοθεί μια ευκαιρία στην εταιρία να αναζητήσει πιθανές λύσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των 300 περίπου άμεσα επηρεαζόμενων υπαλλήλων αλλά και άλλων έμμεσα εμπλεκόμενων, οι οποίοι αριθμούνται σε περίπου 200 άτομα.

Τέλος, διερωτόμαστε ευλόγως, κατά πόσο τα μέλη της Αρχής Αδειοδότησης Αεροπορικών Μεταφορών, της οποίας προεδρεύει ο κ. Μιχαηλίδης και με δεδομένη τη σοβαρότητα του έργου που τους έχει ανατεθεί, υπόκεινται υπ’ αυτήν τους την ιδιότητα στην νομοθεσία του πόθεν έσχες.»

Εκ του προσωπικού της εταιρίας
COBALT AIR

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X