ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:34
 

Με μικρά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,40 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,42%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Άνοδο παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, κυρίως λόγω της αύξησης στην τιμή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου, σε μια συνεδρία με περιορισμένο ενδιαφέρον. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,40 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,42%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,40% και έκλεισε στις 40,33 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 46.890 ευρώ.

Με άνοδο έκλεισαν οι περισσότεροι από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες εκτός από τις Επενδυτικές, που δεν παρουσίασαν μεταβολή. Η Κύρια Αγορά έκλεισε με άνοδο σε ποσοστό 0,25%, η Εναλλακτική με άνοδο 0,50% και τα Ξενοδοχεία με άνοδο 0,91%

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 38.182 ευρώ (τιμή κλεισίματος €1,782 – άνοδος 0,79%), ακολουθούμενη από την LOGICOM με όγκο συναλλαγών 4.080 (τιμή κλεισίματος €1,36 – πτώση 0,73%), της Amathus με όγκο συναλλαγών 1.486 (τιμή κλεισίματος €0,139 – χωρίς μεταβολή), της Blue Island με όγκο συναλλαγών 1.188 ευρώ (τιμή κλεισίματος €0,63 – άνοδος 3,28%) και της The Cyprus Cement Company με όγκο συναλλαγών 656 ευρώ (τιμή κλεισίματος €0,48 – άνοδος 1,27%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 1 καθοδικά και 3 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε στις 36.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε την απόφαση του, για διαγραφή των τίτλων της εταιρείας Nearchi Investment Plc από τη Ν.Ε.Α. του ΧΑΚ, σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου. Το Συμβούλιο κατέληξε στην πιο κάτω απόφαση, λόγω του ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εν λόγω εταιρείας και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, έτσι ώστε να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου κατά τη λήψη της απόφασης, έλαβε υπόψη τα ακόλουθα:
α) Οι τίτλοι της Εταιρείας βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης από τις 03/04/2018 (περίοδος πέραν των 6 μηνών).
β) Η Εταιρεία δεν έχει διορίσει Σύμβουλο Εισαγωγής σε αντικατάσταση του προηγούμενου που είχε παραιτηθεί στις 02/04/2018.
γ) Η Εταιρεία δεν έχει προβεί στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2017, στην καθορισμένη προθεσμία (μέχρι 30/04/2018).
δ) Η Εταιρεία δεν έχει υποβάλει ετήσια κατάσταση διασποράς μετοχικού κεφαλαίου.
ε) Η Εταιρεία έχει προβεί σε αλλαγές στη μητρώο και στους Διοικητικούς Συμβούλους και δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις ή ενημερώσει το ΧΑΚ.
στ) Η Εταιρεία έχει εκδώσει διαφημιστικά φυλλάδια τα οποία ενδεχομένως να μην συνάδουν με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας.

Πέραν των πιο πάνω, η εταιρεία δεν έχει προβεί στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/06/2018.

Η διαγραφή των τίτλων της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018. Σημειώνεται ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή, μέχρι τη διαγραφή τους.

Παράλληλα, οι τίτλοι της εταιρείας θα διαγραφούν από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών στις 23 Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X