ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:42
 

1.069.512 ευρώ, το έργο «Ηλεκτρονική τιμολόγηση στην τοπική Αυτοδιοίκηση»

Το έργο προνοεί την πλήρη κατάργηση του χάρτινου τιμολογίου και τη διακίνηση ηλεκτρονικών δεδομένων αυτοματοποιημένα

Με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιανουαρίου 2018, διάρκεια υλοποίησης 12 μήνες και προϋπολογισμό 1.069.512 ευρώ, το έργο «Ηλεκτρονική τιμολόγηση στην τοπική Αυτοδιοίκηση» (Cy e-Invoicing for local authorities) παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελεί μέρος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που σταδιακά εφαρμόζεται στην Κύπρο και η οποία αποσκοπεί στη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το κράτος. Το έργο προνοεί την πλήρη κατάργηση του χάρτινου τιμολογίου και τη διακίνηση ηλεκτρονικών δεδομένων αυτοματοποιημένα, κεντροποιημένα και οργανωμένα από και προς τις τοπικές Αρχές, ώστε σε βάθος χρόνου όλες οι τιμολογήσεις και υπηρεσίες των δήμων και κοινοτήτων να παρέχονται ηλεκτρονικά, είπε ο κ. Πετρίδης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα οφέλη από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης συνοψίζονται, μεταξύ άλλων, στην αμεσότητα, στην ασφάλεια, στην ταχύτητα, στην εξοικονόμηση πόρων από τις τοπικές Αυτοδιοικήσεις και τους δημότες, στη μείωση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της διαφάνειας. Σήμερα, βάσει του πλάνου που ως Κυβέρνηση το 2014 καταρτίσαμε, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός, έχουν εγκριθεί 16 στρατηγικά έργα και ολοκληρωμένο τριετές σχέδιο δράσης, ενώ βρίσκονται υπό εξέλιξη 28 σημαντικά έργα αξίας 250 εκ. ευρώ που αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

«Ήδη, έχει παραδοθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Αριάνδη’, η οποία αποτελεί το σημείο επαφής του πολίτη με το κράτος και μέσω της ‘Αριάνδη’ προσφέρονται 68 ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Επίσης, για πρώτη φορά, έχουν καταγραφεί και τις 550 υπηρεσίες που το κράτος παρέχει προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.proceduresinfo.gov.cy
Πρόσθετα, έχουν υλοποιηθεί πολύ σημαντικά έργα σε διάφορα Τμήματα του Δημοσίου, που μειώνουν τη γραφειοκρατία, που διευκολύνουν τις υπηρεσίες που παρέχει το κράτος προς τους πολίτες, όπως είναι: το DLS portal του Κτηματολογίου, η αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, η πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων του Δημοσίου όπου εκεί υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα ανοικτά για το κοινό, η ηλεκτρονική πλατφόρμα σχεδίων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η επέκταση συστήματος μηχανογράφησης σε ολόκληρη τη Δημόσια Υπηρεσία, η-Παράδοση από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και η-Δικαιοσύνη που αφορά στη σύνδεση της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας με την Κεντρική Ευρωπαϊκή Βάση», ανέφερε ο κ. Πετρίδης. Πρόσθεσε, δε, πως τα δύο νομοσχέδια για την εισαγωγή της ηλεκτρονικής υπογραφής και την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν στην Βουλή από τον Απρίλιο 2017.

 πλαίσιο του προγράμματος «Διευκόλυνση, Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF – Connecting Europe Facility), και εναρμονίζει την Κύπρο με την ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/55/ΕΕ. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση