ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Απάντηση Βίκτωρα προς ΔΗΚΟ για ταμεία προνοίας

Αφορμή οι κατηγορίες του κόμματος μη αποζημίωση 75% των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων από Κυβέρνηση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ΔΗΚΟ και το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου Νικόλα πιστό στην προεκλογική τους τακτική να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις – fake news επιχειρούν να πουν και πάλι ψέματα στον κυπριακό λαό ότι τάχα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν τίμησε την υπόσχεσή της για αποζημίωση του 75% των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων και ταμείων προνοίας εργαζομένων που κουρεύτηκαν στην Τράπεζα Κύπρου και την πρώην Λαϊκή Τράπεζα, αναφέρει σε γραπτή απάντηση του προς το ΔΗΚΟ και το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Στην απάντηση του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η αλήθεια είναι άλλη από αυτήν που παρουσιάζουν το ΔΗΚΟ και το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου και πως έχει να κάνει με το ότι στο κούρεμα καταθέσεων επηρεάστηκαν 60 χιλιάδες εργαζόμενοι εκ των οποίων οι εργαζόμενοι στη Λαϊκή Τράπεζα έχασαν το σύνολο των ωφελημάτων τους και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη το 2014 τους επέστρεψε 300 εκ. ευρώ για να φτάσουν τους άλλους εργαζόμενους που είχαν διασφαλίσει το 52,5% των ίδιων ωφελημάτων.

«Για να εκπληρωθεί η δέσμευση της Κυβέρνησης για αποκατάσταση του 75% των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων και ταμείων προνοίας των εργαζομένων, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έλαβε απόφαση πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο και συμπεριέλαβε σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του 2018, για να δοθούν άλλα 165 εκ. ευρώ στα κουρεμένα ταμεία προνοίας των εργαζομένων ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων για να φτάσει το 75% των ωφελημάτων του έκαστος των εργαζομένων» προσθέτει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Δηλαδή, με την απόφαση του 2014 με την οποία δόθηκαν 300 εκ. ευρώ και με την πρόσφατη απόφαση για άλλα 165 εκ. ευρώ από τις 60 χιλιάδες εργαζομένων που επηρεάζονταν από το κούρεμα καταθέσεων, οι 58.100 εργαζόμενοι λαμβάνουν – όπως υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – το 75% των ωφελημάτων και τα ταμεία προνοίας τους» συμπληρώνει. «Για τους άλλους 1900 εργαζόμενους εκ των οποίων 1500 είναι τραπεζικοί υπάλληλοι, επειδή έλαβαν πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ, αυτή τη στιγμή το θέμα τους μελετάται».

«Αυτή» συνεχίζει «είναι η πραγματικότητα, την οποία διαστρεβλώνει βάναυσα και συνειδητά ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μάλιστα υπόσχεται στον κυπριακό λαό, σύμφωνα με δήλωση του ΔΗΚΟ παραβλέποντας ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια σε πλήρη ανάπτυξη που άγγιξε φέτος των 4%, να τους φέρει τάχα ανάπτυξη που ήδη υπάρχει» κάνοντας λόγο για προεκλογικό εμπαιγμό.

Επικρίνει τέλος τον Νικόλα Παπαδόπουλο πως ενώ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τάχα ακατάσχετη παροχολογία και ότι μετατρέπεται σε Άη Βασίλη προεκλογικά, υπόσχεται ότι θα γίνει ο ίδιος Άης Βασίλης μετά τις εκλογές για να δώσει και άλλα στους τραπεζικούς υπαλλήλους.

«Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα τους δώσει την απάντηση στις 28 Ιανουαρίου 2018» καταλήγει.».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X