ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:48
 

ΥΠΟΙΚ: Εστιάζουμε σε μακροπρόθεσμη οικονομική πολιτική

Σε αυτό θα συμβάλλει το νέο Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας είπε ο Χάρης Γεωργιάδης

Newsroom K

Στην πρώτη συνεδρία του νέου Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας που συστάθηκε προσφάτως με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραβρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός μετά τη συνεδρία ανέφερε ότι το Συμβούλιο που συστάθηκε αναλαμβάνει να παράξει έργο σε ένα στάδιο που δεν είναι σε κρίση η κυπριακή οικονομία, δεν βρίσκεται σε ύφεση, αλλά μόλις έχει πετύχει την ανάκαμψή της.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως θα πρέπει η οικονομική πολιτική της Κύπρου να εστιάσει σε τέτοιες κινήσεις που θα έχουν σκοπό την διεύρυνση της παραγωγικής της βάσης και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας. «Αυτές οι κινήσεις θα έχουν ένα πιο στρατηγικό και πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα», συμπλήρωσε.

Ο Επικεφαλής του Συμβουλίου Τάκης Κληρίδης που διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών για την περίοδο 1999 μέχρι 2003, ανέφερε πως το νέο Συμβούλιο είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία ευρύτερα, καθώς όπως επισήμανε, η ανταγωνιστικότητα ορίζει και την οικονομία μιας χώρας. Τέτοια συμβούλια είπε ότι υπάρχουν σε όλες τις χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας είναι αυτόνομο, συμβουλευτικού χαρακτήρα, το οποίο θα αποδίδει τα πορίσματα των εκθέσεών του στον Υπουργό Οικονομικών, με πρακτικές και όχι θεωρητικές εισηγήσεις.

«Η διαφάνεια θα είναι χαρακτηριστικό του Συμβουλίου, αφού θα δημοσιοποιούνται όλες οι εκθέσεις», κατέληξε.

Ίδιες εκτιμήσεις Οίκων - Κυβέρνησης

Οι διαπιστώσεις των Οίκων Αξιολόγησης συνάδουν με τις εκτιμήσεις της Κυβέρνησης, δηλαδή με τις αποφάσεις που λήφθηκαν οι οποίες αφορούν στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, ανέφερε ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός.

«Όσο δύσκολες και να ήταν, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην πορεία της κυπριακής οικονομίας και η επιβάρυνση του δημοσίου χρέους θα είναι διαχειρίσιμη. Η θετική προοπτική που προκύπτει μετά την καθοριστική εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος αλλά και μέσα από τη διασφάλιση της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης θα είναι ακόμα πιο σημαντική. Ίδιες εκτιμήσεις με αυτές των οίκων είναι και αυτές της Κυβέρνησης. Ο θετικός αντίκτυπος θα επιβεβαιωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση