ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λακκοτρύπης: Εκτενής η ατζέντα για τα ενεργειακά το 2016

Ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες η είσοδος της BG στην κοινοπραξία του τεμαχίου 12

ΚΥΠΕ

Αρκετά εκτενής θα είναι η ατζέντα που αφορά στα ενεργειακά το 2016, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης, ερωτηθείς σχετικά, στο περιθώριο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΚΟΔΑΠ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη», ο υπουργός είπε ότι αναμένεται εντός των επόμενων μερικών εβδομάδων να ολοκληρωθεί η είσοδος της British Gas (BG) στην κοινοπραξία του τεμαχίου 12.

Αρκετές εξελίξεις, είπε, θα υπάρξουν και σε σχέση με το ερευνητικό πρόγραμμα. «Ευελπιστούμε με ακόμα μία τουλάχιστον γεώτρηση, αλλά και την προώθηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων και των υπόλοιπων εταιρειών οι οποίες είναι αδειοδοτημένες».

Για την τριμερή που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 28 Ιανουαρίου μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι την ημερήσια διάταξη επεξεργάζεται το Προεδρικό.

«Είναι πολύ σημαντικό να προωθήσουμε και γεωπολιτικά τις διμερείς και τις τριμερείς μας, ενδεχομένως και τετραμερείς μας σχέσεις» είπε.

Ερωτηθείς αν αναφέρεται στην Ιορδανία, ο υπουργός δεν διευκρίνισε. «Ας μην προτρέχουμε, έχουμε ενώπιόν μας μια πολύ σημαντική τριμερή, μεταξύ Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ, από εκεί και πέρα θα γίνει προσπάθεια διεύρυνσης».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X