ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάκκουρας: Περισσότερες θα είναι οι φετινές τουριστικές αφίξεις

Πολύ καλύτερο το 2016 για τον τουρισμό από την περσινή χρονιά, λέει ο πρόεδρος του ACTA

ΚΥΠΕ

Πολύ καλύτερο αναμένεται ότι θα είναι το 2016 για τον τουρισμό μας από το 2015 που σημείωσε σημαντικές επιδόσεις, λέει στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας, σημειώνοντας ότι οι αφίξεις του 2016 θα είναι περισσότερες.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κάκκουρας ανέφερε πως «οι προοπτικές για το 2016 φαίνονται ότι είναι αρκετά καλές για διάφορους λόγους. Καταρχάς, είναι η τάση που συνεχίζεται να είναι αυξητική όσον αφορά στον τουρισμό μας, το οποίο αναμένεται ότι θα συνεχιστεί. Αγορές όπως η Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία έχουν μία δυναμική που θα ενισχυθεί μέσα στο 2016».

Είναι και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε, συνέχισε, τα διάφορα προβλήματα που έχουν οι ανταγωνιστικές μας χώρες όπως η Τυνησία, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Η Κύπρος, σημείωσε, θεωρείται ένας ασφαλής προορισμός και είναι ένας παράγοντας, ο οποίος μετράται ως βασικός παράγοντας στην επιλογή κάποιου προορισμού.

Από την άλλη, είπε, είναι και οι διάφορες διεργασίες που γίνονται από αεροπορικές εταιρείες. «Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που θα προγραμματίσουν αύξηση πτήσεων ή δρομολογίων, που θα έχουν οπωσδήποτε και επίπτωση πάνω στον εισερχόμενο τουρισμό. Ήδη έχει εγκριθεί η πρώτη άδεια για μία κυπριακή εταιρεία, την TUS, ενώ υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που πιθανόν να πάρουν εγκρίσεις ως κυπριακές εταιρείες» πρόσθεσε.

Γενικά, είπε ο κ. Κάκκουρας, υπάρχει μία τάση παγκοσμίως - τα στατιστικά μας δείχνουν ότι υπάρχει μία σταθερή αύξηση του τουρισμού παγκοσμίως που επηρεάζει και την Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τον τόπο μας.

«Οι αφίξεις του 2016 θα είναι περισσότερες, σε ποιο ποσοστό εξαρτάται από πολλά πράγματα. Δεν είμαστε μόνοι μας στο παιχνίδι του τουρισμού, υπάρχουν και ανταγωνιστικές χώρες» σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι φαίνεται πως «τα πράγματα θα είναι καλύτερα με τη ρωσική αγορά λόγω του ότι θα επηρεάσει θετικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Τουρκία. Είναι γεγονός ότι για το καλοκαίρι προσπαθούν να μπουν και περισσότεροι Ρώσοι διοργανωτές ταξιδίων στην αγορά της Κύπρου».

Ερωτηθείς τι υπολείπεται να γίνει στην τουριστική βιομηχανία, ο κ. Κάκκουρας είπε πως «πιστεύουμε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, όμως πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Υπάρχουν ακόμα αρκετά σημεία που πρέπει να δούμε. Πρέπει πάντα να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις κι όχι αν έχουν οι ανταγωνιστές μας προβλήματα. Πρέπει να δούμε την κάθε χώρα που είναι σημαντική για την Κύπρο ξεχωριστά. Ενώ είχαμε αυξήσεις από χώρες όπως, την Αγγλία, Γερμανία και Αυστρία είχαμε πτώση στον τουρισμό από χώρες της Σκανδιναβίας».

Παρόλο που το σύνολο των εσόδων του τουρισμού είναι αυξητικά, συνέχισε, το κατά κεφαλή εισόδημα δείχνει ότι είναι μειωμένο. «Αυτό, είναι μία τάση που ισχύει και σε άλλους προορισμούς, τα έσοδα όμως, είναι πιο σημαντικά και από τις ίδιες τις αφίξεις» πρόσθεσε.

«Έχει αρκετή δουλειά να γίνει, πρέπει να προστατέψουμε την τάση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και το παιχνίδι το μεγάλο είναι να εξυπηρετήσουμε καλά αυτό τον κόσμο που έρχεται. Πρέπει, επίσης, να γίνει προσπάθεια να μειωθεί το κόστος του τουριστικού μας προϊόντος που σε σύγκριση με ανταγωνιστικές μας χώρες είμαστε ψηλοί, να το συγκρατήσουμε τουλάχιστον» κατέληξε ο κ. Κάκκουρας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση