ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΕΒΕ: Όχι σε εξοντωτικές ποινές για το ωράριο

«Άκαιρη» χαρακτηρίζει το Επιμελητήριο ενδεχόμενη πρόταση νόμου για αυστηρότερες ποινές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την κάθετη αντίθεση του για την πρόθεση κάποιων κομμάτων να καταθέσουν πρόταση νόμου στη Βουλή, με σκοπό την επιβολή εξοντωτικών ποινών σε όσους καταστηματάρχες λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή, εκφράζει το ΚΕΒΕ.

Η προσέγγιση αυτή, τονίζει το ΚΕΒΕ, είναι «άκαιρη» από τη στιγμή που το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων βρίσκεται για απόφαση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το Επιμελητήριο αναμένει από την Βουλή ότι θα συζητήσει προηγουμένως τις εν λόγω προθέσεις της με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς, «ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω και αχρείαστες περιπλοκές στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων».

Σαν θέμα αρχής το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι «οι ποινές πρέπει να είναι εντός λογικών πλαισίων σε σχέση πάντα με το αδίκημα που διαπράττεται», τονίζοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση «οι υφιστάμενες ποινές είναι ήδη πολύ αυστηρές».

Με βάση τα πιο πάνω το ΚΕΒΕ καλεί τα κόμματα που υποστηρίζουν την πρόταση νόμου να αναμένουν την έκβαση της διαδικασίας που ευρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το ωράριο και να μην προχωρήσουν με κατάθεση της ως άνω αναφερόμενης πρότασης.

«Σε μια περίοδο που η οικονομία και η αγορά εργασίας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και το εμπόριο μαστίζεται από την κρίση, αναμένεται από τα κόμματα να αποφύγουν την δημιουργία μεγαλύτερης αναστάτωσης στο Λιανικό Εμπόριο», επισημαίνει το Επιμελητήριο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση