ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προώθηση συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ στον τομέα των ΑΠΕ

Τρόποι αύξησης των δυνατοτήτων της Κύπρου και Ισραήλ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

ΚΥΠΕ

Η ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ και Ελλάδας μέσω του eurasia interconnector μπορεί να αυξήσει τις δυνατότητες της Κύπρου και του Ισραήλ για περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειες (ΑΠΕ), ανέφερε, ο Εϊντάν Παρνάς, ιδρυτής και γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Πράσινης Ενέργειας του Ισραήλ και γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηλιακής Ενέργειας.

Στη διάλεξη με τίτλο «Η αγορά πράσινης ενέργειας στο Ισραήλ – Ευκαιρίες συνεργασίας» που διοργανώθηκε στη Λευκωσία από το Υπουργείο Ενέργειας και την πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, ο κ. Παρνάς προέβη σε παρουσίαση των προοπτικών και δυνατοτήτων που υπάρχουν στην αγορά ηλιακή ενέργειας, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα επιτρέπουν την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας και χρησιμοποίησής της ακόμα κι όταν δεν υπάρχει ήλιος.

Αναφέρθηκε σε πρότυπα έργα αποθήκευσης ενέργειας ΑΠΕ που αναπτύσσονται από εταιρείες στο Ισραήλ και οι οποίες θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο. Ακόμα, στο πώς θα μπορούσε γενικότερα η Κύπρος να επωφεληθεί από την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει ισραηλινές εταιρείες στον τομέα των ΑΠΕ.

Είπε επίσης ότι η αγορά ηλιακής ενέργειας είναι πολλά υποσχόμενη, ιδιαίτερα με την προώθηση καλών πρακτικών και νέων τεχνολογιών που μπορούν να κάνουν την ηλιακή ενέργεια πολύ πιο αποδοτική. Σε αυτό τον τομέα πρόσθεσε, η Κύπρος και το Ισραήλ θα μπορούσαν να αναπτύξουν περαιτέρω συνεργασία, αφού υπάρχουν ισραηλινές εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Κύπρο.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση