ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ΚΕΒΕ παρουσίασε τα αποτελέσματα του ESCAPE

Αναγκαία η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος για προσέλκυση τρίτης ηλικίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου ESCAPE “European Senior Citizens’ Actions to Promote Exchange in Europe” (ESCAPE) παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στο ΚΕΒΕ. Συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έργο αυτό έφερε κοντά 8 οργανισμούς από 6 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης για να διερευνήσουν τις προσδοκίες και απαιτήσεις των τουριστών τρίτης ηλικίας, με ένα κοινό σκοπό: να αναπτύξουν και να προσφέρουν καινοτόμα και αειφόρα θεματικά τουριστικά πακέτα, φτιαγμένα ειδικά για άτομα άνω των 55 χρόνων, με έμφαση στην ποιότητα και ασφάλεια, ενώ διαθέσιμα κατά την χειμερινή περίοδο. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το ΚΕΒΕ, ενώ από την Κύπρο συμμετέχουν επίσης ο ΚΟΤ και ο τουριστικός οργανισμός Top Kinisis Travel Public Ltd.

Στο χαιρετισμό της η Αν. Γεν. Διευθύντρια του ΚΟΤ, κα. Αννίτα Δημητριάδου, τόνισε τη σημασία που προσδίδει ο ΚΟΤ στην προώθηση του τουρισμού για άτομα άνω των 55 χρόνων. Από τη μία, τόνισε, βλέπουμε τη μερίδα των τουριστών τρίτης ηλικίας να μεγαλώνει ραγδαία από το 11% το 2010, στο 16% το 2030. Αφετέρου, συνέχισε, αυτή η ηλικία είναι που έχει χρόνο για ταξίδια αναψυχής, ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο.

Εκπρόσωπος του Top Kinisis Travel Public Ltd ανέφερε ότι «μέσω του έργου ESCAPE έχουν σχεδιαστεί 10 θεματικά τουριστικά πακέτα φτιαγμένα ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο για τουρίστες 55+ χρονών στις χώρες της Κύπρου, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας». Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα www.escape2europe.eu και η δωρεάν εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας «escape2europe», διαμέσου της οποίας μπορεί το κοινό να εντοπίσει ξενοδοχεία, εστιατόρια, μουσεία και άλλους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση