ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεργατισμός: Θέλει αξιολόγηση από τους Moody's

Σταυρινίδης: Κίνηση στα πλαίσια της διαφάνειας που επιθυμούμε

ΚΥΠΕ

Σε συζητήσεις για διενέργεια αξιολογήσεων από τον οίκο Moody`s βρίσκεται η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιάννης Σταυρινίδης, διευθυντής στρατηγικής και ανασχηματισμού της ΣΚΤ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην εκατοντάχρονη και πλέον ιστορία του που ο Συνεργατισμός θα επιδιώξει να αξιολογείται από οίκους αξιολόγησης.

«Είμαστε προς το παρόν σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τον οίκο Moody`s για να πάρουμε αξιολόγηση ως η δεύτερη μεγαλύτερη συστημική τράπεζα της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Σταυρινίδης, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η αγγλόφωνη Businessmail.

Όπως είπε, η αξιολόγηση του οργανισμού θεωρείται «καλή ευκαιρία για να αναδείξουμε τη δυναμική του οργανισμού με ένα σύστημα αξιολόγησης που είναι κατανοητό απ` όλους και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η κίνηση αυτή, πρόσθεσε, «εντάσσεται στο πλαίσιο της διαφάνειας που εφαρμόζουμε στο Συνεργατισμό».

Μια αξιολόγηση, συμπλήρωσε, θα μπορεί να καταδεικνύει πού βρίσκεται ο οργανισμός τόσο σε σχέση και με τους ανταγωνιστές του στην Κύπρο, αλλά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες «και ως εκ τούτου θα ενισχυθεί η εικόνα (visibility) του Συνεργατισμού», ο οποίος εποπτεύεται από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σταυρινίδης είπε πως η αξιολόγηση από τους Moody`s δεν συνδέεται άμεσα με την μελλοντική ένταξη στο Χρηματιστήριο που τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2018.

«Πιστεύω ότι μέσα από την αξιολόγηση θα αναδειχθεί και η δυναμική του οργανισμού», είπε.

Σε ερώτηση αν η κίνηση αυτή σχετίζεται με σκέψεις για έκδοση ομολόγων από το Συνεργατισμό, ο κ. Σταυρινίδης είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα προς το παρόν, καθότι ο οργανισμός, όπως ανέφερε, διαθέτει ρευστότητα που φτάνει στα €3 δισεκατομμύρια.

«Η ρευστότητα βρίσκεται κοντά στο 30% (των καταθέσεων) και δεν υπάρχει καμία ανάγκη άντλησης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση