ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από 4% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων βδομάδων

Η ανοδική πορεία που ακολουθεί τις τελευταίες βδομάδες η απόδοση των κυπριακών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά συνεχίζεται. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του 1 δισ. ευρώ που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο έχει πλέον ξεπεράσει το 4%.

Ανοδικά κινούνται το τελευταίο διάστημα και οι αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων που εξέδωσε η κυπριακή οικονομία με πιο βραχυπρόθεσμη λήξη.

Παρόλο που στις διεθνείς αγορές επικρατεί αναβρασμός, εντούτοις με εξαίρεση την Ελλάδα και την Πορτογαλία, που έχουν εσωτερικά οικονομικά και πολιτικά θέματα, οι αποδόσεις των ομολόγων δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Οι αναφορές στα διεθνή Μέσα για τήρηση των προαπαιτούμενων από πλευράς Κύπρου, φαίνεται πως επηρεάζουν τις επενδυτικές κινήσεις των αγορών. Για παράδειγμα η μη συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, μοιάζει να φοβίζει τους επενδυτές με αναλυτές να εκτιμούν πως η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα προχωρούν σε απομόχλευση ξένοι επενδυτές όπως hedge funds ενώ αγοράζουν εγχώριοι επενδυτές.  

 

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση