ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπαίνει στην ουσία η αίτηση για εκκαθάριση FBME

Απορρίφθηκαν προδικαστικές ενστάσεις από πλευράς τράπεζας, απομένει η βασική

Μετά από δύο περίπου μήνες προδικαστικών ενστάσεων και νομικών διαμαχών μεταξύ των δικηγόρων της Κεντρικής Τράπεζας και της FBME Bank, τα διαδικαστικά ζητήματα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν και η υπόθεση αναμένεται από την επόμενη δικάσιμο να εισέλθει στην ουσία της, που δεν είναι άλλη από την αίτηση εκκαθάρισης της τράπεζας. Στην τελευταία δικάσιμο, οι δικηγόροι των δύο πλευρών, Γιώργος Ζ. Γεωργίου (για FBME) και Νικόλας Γεωργιάδης (για Κεντρική επέρριψαν αλληλοκατηγορίες ως προς την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε την ίδια ώρα που τη διαδικασία παρακολουθούν και αρκετοί δικηγόροι καταθετών, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το αν θα εκκαθαριστεί η τράπεζα, όσο για την εξασφάλιση των πελατών του ως πιστωτές σε περίπτωση εκκαθάρισης.

Την περασμένη Πέμπτη, το δικαστήριο απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίας δύο αιτήματα που είχε υποβάλει η FBME. To ένα αφορούσε τη διαγραφή κάποιων παραγράφων από αίτηση που υπέβαλε η Κεντρική και το άλλο αφορούσε σε αίτημα αντεξέτασης του Ανώτερου Λειτουργού της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκου Δημητρίου ο οποίος ήταν κι αυτός που υπέγραψε την ένορκη δήλωση που συνοδεύει την αίτηση εκκαθάρισης. Το δικαστήριο έκρινε πως τα θέματα που ηγέρθηκαν θα μπορούσαν να εξεταστούν και κατά την ουσία της υπόθεσης και πως δεν δημιουργούσαν προτετελεσμένα.

Επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι η εξέταση της αίτησης που υπέβαλε η FBME Bank κατά της μονομερούς αίτησης της Κεντρικής για παραμερισμό της. Αν και δεν πρόκειται για την τελεσίδικη απόφαση, εικάζεται, πως τα ευρήματα του δικαστηρίου σ’ αυτό το στάδιο, θα είναι καθοριστικά και για την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί, εκφράζεται η άποψη πως μπορεί στις αρχές Απριλίου να υπάρξει απόφαση εκ μέρους του δικαστηρίου, τουλάχιστον επί της ένστασης της FBME.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση