ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α.Χασαπόπουλος: «Η Γιωρκάτζη γνώριζε πολλά αλλά δεν μιλούσε»

Υπόνοιες για συγκάλυψη από τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Γενικού Ελεγκτή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ευθύνες σε πρώην ανεξάρτητους αξιωματούχους για την διαιώνιση συμπεριφορών που λειτουργούσαν ενάντια στο κράτος ακόμη και υπόνοιες για συγκάλυψη αφήνει σε συνέντευξη του στο TvOne News, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Γενικού Ελεγκτή, Αντρέας Χασαπόπουλος. Ο κύριος Χασαπόπουλος ισχυρίζεται ότι η τέως Γενική Ελέγκτρια, γνώριζε αλλά δεν μιλούσε, ενώ στο ίδιο μήκος ενεργούσε και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας. Πρώτη η «Κ» αποκάλυψε διάφορα θέματα που αφορούν την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, που επιβεβαιώνονται μέσα από τη συνέντευξη Χασαπόπουλου.


Ο Αντρέας Χασαπόπουλος περιγράφει ένα σκηνικό ύποπτων παραλείψεων και συνεργασιών, σε πρόσωπα εξουσίας διορισμένα σε υπηρεσιακά πόστα που σχετίζονται με τον έλεγχο του κράτους και των δαπανών του.

Κάνει μάλιστα αναφορά σε δύο πολύ συγκεκριμένα περιστατικά, που αφορούν το μεν πρώτο, την «εξαφάνιση» ενός επιπλέον εκατομμυρίου ευρώ από την διαδικασία ανέγερσης του κτιρίου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και το δεύτερο την διαδικασία κατακύρωσης και αγοράς από την Δημοκρατία, των ιταλικών ελικοπτέρων «Agusta», για τις ανάγκες της Ε.Φ και της Αστυνομία.

Παράλληλα αποκαλύπτει, στοιχεία της έρευνας για τα Συμβούλια Αποχετεύσεως Λάρνακας και Λευκωσίας, την απουσία συμβούλων των έργων και τις σκοπιμότητες γύρω από τις καθυστερήσεις στα συμβόλαια των εργολάβων που επιλέγηκαν, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν πάντα οι χαμηλότεροι προσφοροδότες.

To TvOne News επικοινώνησε με την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ζητώντας της να σχολιάσει τα τις καταγγελίες του κυρίου Χασαπόπουλου. Η Κεντρική Τραπεζίτης και τέως Ελέγκτρια, αρκέστηκε να αναφέρει ότι τα πραγματικά γεγονότα απέχουν από την εικόνα που μεταφέρει ο πρώην συνεργάτης της, εντούτοις δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω.

Τι έκανε ο ιδιος
Ο κ. Χασαπόπουλος ερωτηθείς τι έπραξε ο ίδιος γνωρίζοντας τα δεδομένα που αφορούσαν τη δράση της Γιωρκάτζη απάντησε: «Είχα αναφέρει τα θέματα αυτά και στην Γενική Λογίστρια και σε ανώτερη υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι μάλιστα ένιωσαν έκπληξη ακούγοντας τα όσα είχα να τους πω. Σε συνεννόηση μάλιστα και με τον κύριο Μιχαηλίδη, ο οποίος ήταν στη διεύθυνση ελέγχου, επειδή δεν βρίσκαμε άλλη λύση είχαμε ζητήσει τότε συνάντηση με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο αμέσως μετά που είχε χάσει τις εκλογές για να του αναφέρουμε αυτά τα πράγματα. Δυστυχώς πέρασε λίγος καιρός και δεν μας απαντούσε, οπότε πήρε την ιδιαιτέρα του ο κύριος Μιχαηλίδης και της είπε «μήπως νομίζει ότι είναι για ρουσφέτι που τον θέλουμε, γιατί δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο», αλλά δυστυχώς εκεί μάθαμε ότι ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε να μας δεχτεί και έτσι χάσαμε εκείνη την ευκαιρία».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση