ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα σκάνδαλα εκατομμυρίων ενώπιον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Φάκελος με ονόματα στο Γενικό Εισαγγελέα για το σκάνδαλο Agusta

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μόνο η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται να είναι τα ελικόπτερα Agusta. Ακολουθούν άλλα δύο σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ, και πάλι σε σχέση με οπλικά συστήματα, σύμφωνα με τον Διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, Ανδρέα Χασαπόπουλο.

Όπως ανέφερε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σίγμα, η Ελεγκτική Υπηρεσία βρίσκεται στα ίχνη δύο ακόμη μεγάλων σκανδάλων που αφορούν στα οπλικά συστήματα του Υπουργείου Άμυνας, το ένα μάλιστα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο φλέγον θέμα με τα ελικόπτερα Agusta, ο κ. Χασαπόπουλος επισήμανε ότι όλα τα στοιχεία αναμένεται να σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα μέχρι τη Δευτέρα έτσι ώστε να προχωρήσει σε ποινική έρευνα.
Ο φάκελος θα περιλαμβάνει ονόματα όσων είχαν σχετικές αρμοδιότητες, οι όροι και τα έγγραφα των προσφορών, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι όροι ήταν φωτογραφικοί, τόσο στο Υπουργείο Άμυνας όσο και στην Αστυνομία.
Όπως προκύπτει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χασαπόπουλου, κάποια άτομα έκαναν στοχευμένες κινήσεις προκειμένου η εταιρία Agusta να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Αναφορικά με το σκάνδαλο για τα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, ο κ. Χασαπόπουλος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες και μόλις ο καιρός το επιτρέψει, θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες μετρήσεις στους χώρους ταφής προκειμένου να διαπιστωθούν οι ποσότητες που ετάφησαν σε αντιστοιχία με εκείνες που αναγράφονται στα τιμολόγια.

Ανέφερε ότι τα ποσά από τα σκάνδαλα μπορούν να επιστραφούν στο κράτος, καθώς η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωρίζει ποια άτομα ήταν αναμεμειγμένα. Δεν απέκλεισε και άνοιγμα των συγκεκριμένω λογαριασμών.

Αναφερόμενος στην Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο κ. Χασαπόπουλος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Γενικής Ελέγκτριας, ο ίδιος δεν μπορούσε να μιλήσει, κάτι που έχει τώρα τη δυνατότητα να κάνει.

 

 

 

ΠΗΓΗ: SIGMATV

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση