ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: Μπορεί να αρχίσει άμεσα η κινητικότητα δημοσίων

Αποτελεί σεβασμό προς τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, ανέφερε ο υφυπουργός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Προσπάθεια για να περάσουν τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας πριν τη διάλυση της βουλής κάνει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Στο τραπέζι πέφτουν οι αποσπάσεις των υπαλλήλων, καθώς επίσης οι προαγωγές σε θέσεις ανέλιξης εν μέσω αξιολόγησης. Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, δείχνοντας την αισιοδοξία του και μόνο που έφτασε να συζητούνται τα νομοσχέδια αυτά πριν τη διάλυση της βουλής. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της κινητικότητας αλλά και των προαγωγών, τόνισε ότι κατοχυρώνεται η αξιοκρατία.

Αποσαφήνισε ότι ναι μεν δεν υπάρχουν κίνητρα για την κινητικότητα, αλλά θα λαμβάνεται η άποψη του εκάστοτε υπαλλήλου για την απόσπαση του και θα αξιολογείται ενδελεχώς. Εξήγησε μεταξύ άλλων, οτι οι ανάγκες ενός οργανισμού μπορεί να έχουν αλλάξει και άλλων επίσης, που εκ του αποτελέσματος η στελέχωση του δεύτερου από προσωπικό του πρώτου να είναι επιτυχής και αναγκαία. Ο κ. Πετρίδης κατέδειξε ότι η Διαχείριση Ανθρωπίνων πόρων είναι σεβασμός στους φορολογούμενους πολίτες που εν κατακλείδι πληρώνουν τους δημόσιους υπαλλήλους. Ερωτώμενος για το χρονικό διάστημα στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί η κινητικότητα, απήντησε ότι ενδεχομένως μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα μετά τη ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου. Τέλος όσον αφορά την απόσπαση τόνισε ότι δεν θα αφορά ολόκληρους οργανισμούς.

Θα μεταφέρονται τμήματα η θα γίνεται σύμπτυξη με άλλα για τον ίδιο σκοπό. Η κινητικότητα των υπαλλήλων (απόσπαση), είναι για να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά το προσωπικό το οποίο πλεονάζει σε κάποιους τομείς, ή από την άλλη αν κάποιο τμήμα είναι υποστελεχωμένο και χρειάζεται στελέχωση για να λειτουργεί ορθά. Ως «επιβλέπουσα αρχή» θα καθοριστεί η ΕΔΥ και για την κινητικότητα εκτός των προαγωγών που είναι καθορισμένη σήμερα. Θετικός με το νομοσχέδιο των αποσπάσεων ήταν και ο Γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, αναφέροντας για το θέμα των αποσπάσεων, ότι έχει συζητηθεί διεξοδικά με την υπηρεσία προσωπικού και με τον Πρόεδρο Επιτροπής . Ως ΠΑΣΥΔΥ ο κ. Χατζηπέτρου ξεκαθάρισε ότι συμφωνούν με την υφιστάμενη νομοθεσία. Οι κατηγορίες των αποσπάσεων που συζητούνται στο νομοσχέδιο είναι τρεις.

Η απόσπαση δημοσίου υπαλλήλου σε οργανισμό δημοσίου δικαίου, η απόσπαση υπαλλήλου οργανισμού δημόσιου δικαίου σε δημόσια υπηρεσία ή τέλος υπαλλήλου οργανισμού δημοσίου δικαίου σε άλλο οργανισμό δημοσίου δικαίου. Να σημειωθεί ότι η διάρκεια απόσπασης προβλέπει μέχρι τα 3 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης.

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X