ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μειώθηκαν οι μέσες μηνιαίες απολαβές

Μειώθηκαν στο Q4 του 2015 κατά 0,9% σε σχέση με στοιχεία του 2014

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σύμφωνα με τη Cystat, οι μέσες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 4ο τρίμηνο του 2015 σημείωσαν μείωση της τάξεως του 0,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Να σημειωθεί ότι συγκρίνοντας το 4ο τρίμηνο με αυτό του προηγούμενου (3ου), οι μέσες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων μειώθηκαν σε ποσοστό του 0,2%.

Αναφορικά με τις απολαβές σε μεγέθη, οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 4ο τρίμηνο εκτιμήθηκαν σε 2.156 ευρώ. Αναλυτικότερα, ο μέσος όρος προκύπτει από 2.312 ευρώ που αφορούν άνδρες και 1.979 ευρώ αφορούν γυναίκες. Όσον αφορά τη μείωση της τάξεως του 0,9% που επήλθε σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, το 1,5% αφορούσε άνδρες και το 0,3% γυναίκες. Τέλος, το άθροισμα της μείωσης του 0,2% που αναφέρθηκε πιο πάνω, αφορά κατά 0,5% το ανδρικό φύλο και κατά 0,1 το γυναικείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

(α) οι έκτακτες εισφορές των εργοδοτουμένων του ιδιωτικού τομέα και των αξιωματούχων και εργοδοτουμένων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και

(β) οι μειώσεις των απολαβών των αξιωματούχων και εργοδοτουμένων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα,

δεν επηρεάζουν τον ακαθάριστο μισθό αλλά το διαθέσιμο εισόδημα των υπαλλήλων. Επομένως, δεν αντικατοπτρίζονται στα πιο πάνω στοιχεία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση