ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπεραγορές εναντίον υπεραγορών

Εντοπίστηκαν παρανομίες σε 28 υπεραγορές, ενώ ενδέχεται να αυξηθούν σε 38 οι παράνομες

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Δραστικά μέτρα έπεται να λάβει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, με δικαστικές διαδικασίες εναντίον όλων που ευθύνονται για λειτουργία παράνομων υπεραγορών. Οι παρανομίες όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος – σύμφωνα με έκθεση της επιτρόπου διοικήσεως - αφορούν μη αδειοδοτημένα υποστατικά που λειτουργούν ως υπεραγορές. Ως φυσικό επακόλουθο, δεν τηρούνται κανονισμοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας, του υγειονομικού και άλλα σοβαρά παραπτώματα.

«Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται» ανέφερε ο Σύνδεσμος, ρίχνοντας πυρά σε Δήμους και Αρχές που είναι ανήμποροι να εφαρμόσουν τα διατάγματα στα παράνομα υποστατικά. Όπως τόνισαν τα μέλη του συνδέσμου υπεραγορών, υπάρχει η «γνωστή δικαιολογία» από τις παράνομες υπεραγορές, «περιμένουμε την γραφειοκρατία για να γίνει αλλαγή χρήσης» με αποτέλεσμα να τους δίνουν χρόνο οι Δήμοι να λειτουργούν. «Μερικές υπεραγορές έχουν την εύνοια των τοπικών αρχών και δήμων», κατέληξαν. Συνολικά, από τις υπεραγορές που λειτουργούν αυτή τη στιγμή, υπάρχουν επιβεβαιωμένες παρανομίες σε 28 από αυτές, ενώ σε 10 ακόμη δεν έχει ληφθεί κανένα στοιχείο από τις αρμόδιες Αρχές. Να σημειωθεί ότι οι παράνομες υπεραγορές ενδεχομένως να είναι περισσότερες, απλώς αυτές είναι που έχουν ελεγχθεί από την επίτροπο διοικήσεως και αυτά είναι τα στοιχεία που εξέδωσε μέσω της έκθεσης της.

Ο νομικός σύμβουλος του συνδέσμου Αχιλλέας Δημητριάδης ανέφερε ότι, από τα εν λόγω υποστατικά δεν εισπράττονται αυτά που πρέπει να εισπράττονται γι αυτό και θα προχωρήσουν νομικά εναντίον τους. Ο εκτελεστικός γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου, σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες υπεραγορές αρχίζουν τη λειτουργία τους σε μία εβδομάδα, ενοικιάζοντας μια αποθήκη σε βιομηχανικές περιοχές. Εξήγησε, ότι για να λειτουργήσει μια υπεραγορά με την υφιστάμενη γραφειοκρατία και τις άδειες που χρειάζονται μπορεί να λάβει χρονικό διάστημα μέχρι και ένα χρόνο. Αποτέλεσμα των πιο πάνω, να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός, αλλά και να είναι επικίνδυνες για τους καταναλωτές διότι οι αποθήκες φύλαξης των τροφίμων δεν είναι κατάλληλες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X