ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κοντά σε λύση για το προσωπικό της FBME

Οι 136 απολυθέντες υπάλληλοι της FBME ζητούν τα δεδουλευμένα τους

ΚΥΠΕ

Κοντά στο να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί το προσωπικό της τράπεζας FBME Bank Ltd (Κύπρου) όσον αφορά την καταβολή των δικαιωμάτων τους, βρίσκονται ο Ειδικός Εκκαθαριστής της τράπεζας που έχει διοριστεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και το προσωπικό της FBME, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Αυτό θα γίνει κατορθωτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά και τη διαμεσολαβητική προσπάθεια που καταβάλλει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

“Γίνεται μια προσπάθεια για να βρεθεί λύση γιατί σε όλη αυτή τη διαδικασία το προσωπικό δεν έχει ευθύνη για το τι συμβαίνει”, επισήμανε αρμόδια πηγή.

Επιπλέον, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο της λύσης που θα βρεθεί θα ζητηθεί από ομάδα προσωπικού της τράπεζας να βοηθήσει στη διαδικασία αποπληρωμής των εγγυημένων καταθέσεων της τράπεζας.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, ο εκ των δικηγόρων του προσωπικού Στυλιανός Χριστοφόρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι "είμαστε κοντά σε λύση, έχουμε αρχίσει να συζητούμε προς το πνεύμα της εξεύρεσης λύσης και αισιοδοξούμε ότι ίσως και αύριο να υπάρξει τελική διευθέτηση του θέματος".

Οι 136 απολυθέντες υπάλληλοι της FBME, καθώς και οι 30 υπάλληλοι που συνεχίζουν να εργάζονται ζητούν από τον Ειδικό Εκκαθαριστή τα δεδουλευμένα τους αλλά και αυτά που δικαιούνται με βάση το νόμο. Οι 30 εργαζόμενοι της τράπεζας έχουν κατέλθει σε επ` αόριστο απεργία από τις 11 Απριλίου και συνεχίζουν την απεργία με ηπιότερα μέτρα λόγω της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση