ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε το Μάρτιο το επιτόκιο για στεγαστικά

Οριακή απώλεια, όμως, στο 3,11% σε σύγκριση με 3,12% τον Φεβρουάριο

ΚΥΠΕ

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε το Μάρτιο το επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια, υποχωρώντας οριακά στο 3,11% σε σύγκριση με 3,12% τον Φεβρουάριο.

Αν στο βασικό επιτόκιο προστεθεί και το συνολικό ετήσιο ποσοστό επιβάρυνσης (επιτόκιο και συναφείς επιβαρύνσεις), τότε το συνολικό κόστος ενός στεγαστικού δανείου ανεβαίνει στο 3,75% που επίσης αποτελεί ιστορικό χαμηλό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα, αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε στο 4,47%, σε σύγκριση με 4,38% τον προηγούμενο μήνα.

Άνοδο τριών μονάδων βάσης, παρουσίασε και το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. το οποίο ανήλθε στο 4,39%, σε σύγκριση με 4,36% τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. σημείωσε πτώση υποχωρώντας στο 3,30%, σε σύγκριση με 3,88% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια καταθέσεων

Οριακή μείωση κατέγραψε το Μάρτιο το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά το οποίο υποχώρησε 1,52%, σε σύγκριση με 1,53% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρέμεινε αμετάβλητο στο 1,36%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση