ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία οι πρώην υπάλληλοι της FBME

Έως ότου οι απαιτήσεις των απολυθέντων

ΚΥΠΕ

Έως ότου οι απαιτήσεις των απολυθέντων και εναπομεινάντων υπαλλήλων της FBME ικανοποιηθούν πλήρως οι διαμαρτυρίες και τα απεργιακά μέτρα θα συνεχιστούν, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι απαιτήσεις τους αφορούν μόνο στα νόμιμα και ήδη αναγνωρισμένα και πληρωτέα συμβατικά δικαιώματά τους.

Στην ανακοίνωσή τους σχολιάζουν δελτίο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου της 28ης Απριλίου και καλωσορίζουν την προσπάθειά της «για ενημέρωση σε σχέση με τη συνεχιζόμενη διένεξη». Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους, «η ανακοίνωση της ΚΤΚ δίνει την εσφαλμένη εντύπωση ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία τιμήθηκε στο έπακρον, κάτι το οποίο δεν ισχύει».

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, μετά από διαπραγματεύσεις με τον Ειδικό Διαχειριστή της FBM και την Κεντρική «τέθηκε μία πρόταση, η οποία έτυχε κατ’ αρχήν αποδοχής από όλες τις πλευρές στις 18 Απριλίου 2016».

«Η πρόταση αυτή, η οποία τέθηκε γραπτώς, αφορούσε στην πλήρη πληρωμή των ποσών που αναλογούσαν στην ειδοποίηση τερματισμού εργασίας, άδειες, αναλογία του 13ου μισθού και άδειες μητρότητας», προστίθεται. Επιπλέον, συμπληρώνεται, «συμφωνήθηκε ότι 75% των συμβατικών και δεδουλευμένων bonus καθώς και του εφάπαξ, θα καταβάλλονταν, και ότι οι υπάλληλοι θα αιτούνταν στο Εργατικό Δικαστήριο για το υπόλοιπο 25%». Ωστόσο, στις 27 Απριλίου η Αρχή Εξυγίανσης, συνεδρίασε και μετά ανακοινώθηκε στους υπαλλήλους ότι η Κεντρική «τελικώς, και πάρα τις περί του αντίθετο προηγούμενες διαβεβαιώσεις, δεν θα τιμούσε τη συμφωνία».

Οι υπάλληλοι επιβεβαιώνουν, «την επικροτέα πρωτοβουλία και ενέργεια του Ειδικού Διαχειριστή να δώσει εντολή την 28η Απριλίου 2016 για πληρωμή από την ΚΤΚ στον λογαριασμό του δικηγόρου τους».

Αυτή η πληρωμή, αναφέρουν, «αντιστοιχεί στα ποσά που αναλογούν στην προειδοποίηση τερματισμού εργασίας, τις άδειες, την αναλογία του 13ου μισθού, πληρωμές/αποζημιώσεις με βάση την Περί Προστασίας της Μητρότητας Νομοθεσία και 75% των εκκρεμούντων και δεδουλευμένων συμβατικών bonus». Η πληρωμή, διευκρινίζουν, «ακόμα να φτάσει στον λογαριασμό του δικηγόρου του προσωπικού και αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει εντός των ημερών».

Εκφράζεται παράλληλα η θέση ότι «είναι απαράδεκτο το ότι οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να διαμαρτύρονται για 28 μέρες κάτω από τον ήλιο, τη βροχή και το χαλάζι για να λάβουν εν μέρει αναγνώριση των νόμιμων δικαιωμάτων τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι απαιτήσεις των υπαλλήλων αφορούν μόνο στα νόμιμα και ήδη αναγνωρισμένα και πληρωτέα συμβατικά δικαιώματά τους παρά τις εποικοδομητικές συμφωνίες που επιτεύχθηκαν και με τους τρεις διαδοχικούς ειδικούς διαχειριστές».

«Έως ότου οι απαιτήσεις των υπαλλήλων ικανοποιηθούν πλήρως οι διαμαρτυρίες και τα απεργιακά μέτρα θα συνεχιστούν», αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση