ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γεν. Ελεγκτής: Ουδεμία διάσταση απόψεων για τα διπλοκάμπινα οχήματα

Ως προς την αρχική ακύρωση του διαγωνισμού

ΚΥΠΕ

Σε σχέση με το Διαγωνισμό «Προμήθεια και συντήρηση διπλοκάμπινων οχημάτων», η Ελεγκτική Υπηρεσία επιβεβαιώνει ότι ουδεμία διάσταση απόψεων υπήρχε μεταξύ του Συμβουλίου Προσφορών και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ως προς την αρχική ακύρωση του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, η διαφωνία προέκυψε μετά την επαναφορά του θέματος, ως αποτέλεσμα της ακυρωτικής απόφασης της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, αφού η Ελεγκτική Υπηρεσία διαφώνησε με την απόφαση του Συμβουλίου για κατακύρωση της προσφοράς στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Διευκρινίζεται ότι, όταν η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας ζήτησε έρευνα για τη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί, η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε από το ίδιο το Υπουργείο Μεταφορών να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε η Αναθέτουσα Αρχή (Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών), ενδεχομένως φωτογραφίζοντας συγκεκριμένη εταιρεία μέσω των προδιαγραφών του διαγωνισμού που είχε ετοιμάσει.

Όπως αναφέρεται, όταν το Υπουργείο διαβίβασε στην Ελεγκτική Υπηρεσία την απάντηση της Αναθέτουσας Αρχής, διαπιστώθηκε ότι στην απάντηση αυτή, τα στοιχεία ως προς παλαιότερο διαγωνισμό με ανάλογες προδιαγραφές δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Όταν η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπίστωσε τούτο, ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο το οποίο ζήτησε εξηγήσεις από την Αναθέτουσα Αρχή, η οποία και παραδέχθηκε το λάθος, θεωρώντας το καλόπιστο. Μετά τις εξελίξεις αυτές, η Ελεγκτική Υπηρεσία αποφάσισε ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας από την ίδια.

Η θέση του Υπουργείου Συγκοινωνιών

Από την πλευρά του το Υπουργείο Μεταφορών, απορρίπτει τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ του Συμβουλίου Προσφορών και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το θέμα που προέκυψε με την αγορά 84 διπλοκάμπινων οχημάτων από το δημόσιο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (ΥΜΕΕ).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση