ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μοσκοβισί: H Κύπρος να αντιμετωπίσει τις μακροοικονομικές ανισορροπίες

Εξήρε παράλληλα την δημοσιονομική εξυγίανση που έχει επιτευχθεί

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος οφείλει να αντιμετωπίσει τις μακροοικονομικές ανισορροπίες που απομένουν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης και περιέχονται στην έκθεση περί μικροοικονομικών ανισορροπιών, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο αρμόδιος Επίτροπος τόνισε ότι οι συγκεκριμένες ανισορροπίες που η Κομισιόν έχει εντοπίσει σε σχετική έκθεση, παραμένουν στους τομείς του λεγόμενου δημοσιονομικού πλαισίου κατάρτισης του προϋπολογισμού, τo επενδυτικό περιβάλλον, το ύψος του ιδιωτικού χρέους και τη στρατηγική για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του δημοσίου τομέα.

Ο Επίτροπος από την άλλη, εξήρε την δημοσιονομική εξυγίανση που έχει επιτευχθεί, ανέφερε πως η Κομισιόν αποφάσισε να προτείνει την έξοδο της Κύπρου από την διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος και τόνισε πως το έλλειμμα προβλέπεται να παραμείνει κάτω από το 3% το 2016 και το 2017. Συνεχίζοντας την απάντησή του, ο Επίτροπος προειδοποίησε πως “υπάρχουν πάντοτε κίνδυνοι στην υλοποίηση αυτών των προβλέψεων” και πως οι αρχές θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την λήψη πρόσθετων μέτρων αν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση