ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακυρώθηκε το ραντεβού για τα εργασιακά των οικοδόμων

Οι εξελίξεις με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών εδάφους ανέβαλαν τη συνάντηση

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας που θα είχαν εργολάβοι και οικοδόμοι προς γεφύρωση των διαφωνιών που υπάρχουν σε σχέση με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης. Η προκαθορισμένη συνάντηση ακυρώθηκε λόγω της μακράς μεσολάβησης  του Υπουργείου Εργασίας με την μεσολαβητική του ομάδα, για την διευθέτηση των ζητημάτων με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών εδάφους του αεροδρομίου.

Από την άλλη, η νέα συνάντηση δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί, καθώς παραμένουν άλυτα τα όποια προβλήματα και αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων της οικοδομικής βιομηχανίας.

Οι εξελίξεις με τα εργασιακά των οικοδόμων άρα παραμένουν ρευστές.

Βρίσκουν διαφορές

Μιλώντας στην «Κ» ο γ.γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου δήλωσε ότι από μεριάς τους κατέθεσαν κάποιες θέσεις όσον αφορά τη συλλογική σύμβαση που θα εξεταστούν στη σημερινή συνάντηση, αλλά αν οι εργοδότες επιμείνουν στις δικές τους θέσεις, τα πράγματα θα οδηγηθούν σε αρνητική τροχιά. Από την άλλη, όμως, ο γ.γ. της συντεχνίας σημείωσε ότι, εάν οι εργολάβοι δεν επιμείνουν στο βαθμό που επιμένουν μέχρι στιγμής, τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά.

Ο γ.γ. της Ομοσπονδίας των Οικοδόμων της ΣΕΚ Γιαννάκης Ιωάννου σχολίασε πως με μια πρόχειρη εκτίμηση των μέχρι στιγμής δεδομένων, οι δύο πλευρές ενδεχομένως να οδηγηθούν σε σύγκρουση. «Δεν έχουμε μπει στα ζητήματα της οικονομικής πτυχής της συλλογικής σύμβασης ακόμα, αλλά υπάρχουν κάποιες επιστολές από τους εργοδότες που θέλουν κάποιες μειώσεις πέραν αυτών που έγιναν το 2013. Κάποιες μειώσεις αφορούν στους μισθούς και κάποιες  στις εισφορές στο ταμείο προνοίας. Δεν γνωρίζουμε ακόμα κατά πόσον θα υπάρξει σύγκρουση ή όχι, γιατί ακόμα δεν είδαμε την οικονομική πτυχή της συλλογικής σύμβασης», ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Αισιοδοξούν οι εργολάβοι

Αντίθετη άποψη από τις συντεχνίες φαίνεται να έχει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδόμων Κύπρου (ΟΣΕΟΚ) Κώστας Ρουσιάς, καθώς ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τις συντεχνίες και οι διαπραγματεύσεις βαίνουν καλώς. «Έχουμε δώσει τα αιτήματα μας, έχουν δώσει τα αιτήματα τους οι συντεχνίες και δουλεύουμε πάνω τους σε καλό δρόμο αλλά και κλίμα», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση