ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύσκεψη στον ΚΟΤ για το BREXIT

Πολλά θα εξαρτηθούν από μια σειρά εξελίξεων και δεδομένων όσον αφορά στις σχέσεις Ε.Ε/ΗΒ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύσκεψη στα Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμό Τουρισμού, υπό την προεδρία της Αν. Γενικής Διευθύντριας του ΚΟΤ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου, με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, των τουριστικών Συνδέσμων ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ACTA και ΠΑΣΥΔΙΞΕ και της Hermes Airports.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το BREXIT, καθώς και οι νέες γεωπολιτικές εξελίξεις στην κοντινή περιοχή. 

Όσον αφορά στο BREXIT, είναι θέμα το οποίο ο ΚΟΤ έχει παρακολουθήσει στενά εδώ και καιρό πριν το δημοψήφισμα, λαμβάνοντας άμεση πληροφόρηση και ενημέρωση μέσω και του Γραφείου του στο Λονδίνο, διατηρώντας συχνή επικοινωνία με στρατηγικούς εταίρους της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, μελετώντας εξειδικευμένες εκθέσεις όσον αφορά στον αντίκτυπο του BREXIT σε παραμέτρους του τουρισμού, ενώ είχε επίσης συμμετάσχει σε σχετική ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών πριν το δημοψήφισμα. 

Ο Οργανισμός, ο οποίος έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεξαγωγή συναντήσεων με στρατηγικούς συνεργάτες της αγοράς, βρίσκεται σε στενή επικοινωνία και με τους τουριστικούς φορείς της Κύπρου, τροφοδοτώντας τους με κατάλληλη πληροφόρηση και λαμβάνοντας αντίστοιχη, εκ μέρους τους, ενημέρωση και απόψεις.

Έχει επίσης ζητηθεί από τους Κύπριους Ευρωβουλευτές η διάνοιξη καναλιών επικοινωνίας με τον ΚΟΤ για τα ζητήματα που αφορούν στον τομέα του τουρισμού και ταξιδιών που επηρεάζουν δυνητικά την Κύπρο, ενώ ο Οργανισμός έχει εισηγηθεί και τη διενέργεια  Διυπουργικής σύσκεψης.  

Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από μια σειρά εξελίξεων και δεδομένων όσον αφορά στις σχέσεις Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τη γενικότερη πορεία της βρετανικής οικονομίας, ήταν κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ότι η Κύπρος δεν αναμένεται να επηρεαστεί στις αφίξεις τουριστών τη φετινή χρονιά, παρόλο που η αγοραστική δύναμη των Βρετανών τουριστών έχει επηρεαστεί λόγω της πτώσης της Στερλίνας. 

Ο ΚΟΤ και οι Φορείς του Τουρισμού, βρισκόμενοι σε συνεχή συντονισμό και αλληλοενημέρωση, παρακολουθούν επίσης στενά όλες τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, για αντίστοιχη προσαρμογή στρατηγικών δράσεων προς όφελος του τουρισμού. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X