ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ: Το 2017 θα είναι καθοριστικό για την ενέργεια

Ενδιαφέρον και από Total για 3ο γύρο αδειοδότησης

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της γαλλικής εταιρείας Total με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο προεδρικό, με τον επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος της εν λόγω εταιρείας να δηλώνει ότι περιμένουν τον 3ο γύρο αδειοδότησης και τις προσφορές που θα προκύψουν για να δει αν θα διεκδικήσει τεμάχιο. Η Total δραστηριοποιείται στο τεμάχιο 11 και εξέφρασε στον ΠτΔ την προσήλωση της στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι με τον πρόεδρο συζητήθηκε η δραστηριότητα της εταιρείας, τα σχέδια της αλλά και πως προσεγγίζουν την ανατολική μεσόγειο, την περιοχή της Κύπρου και πως μπορεί να προσφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

«Το γενικότερο ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης και θα μετουσιωθεί πολύ πιο συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση της καταληκτικής ημερομηνίας για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι σχεδιασμοί της εταιρείας δεν άλλαξαν, ενώ θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις τόσο με τον ΠτΔ αλλά και με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη. Το 2017 πάντως θα είναι μια καθοριστική χρονιά για την ενέργεια, κατέληξε.

Κληθείς να απαντήσει σε επικρίσεις κομμάτων ότι δεν υπάρχει ενεργειακός σχεδιασμός από πλευράς Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι εξελίξεις διαψεύδουν όλους αυτούς που ασκούν τη συγκεκριμένη κριτική. Προχωρήσαμε στον τρίο γύρο αδειοδότησης λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που υπάρχει για την περιοχή μας, προχωρήσαμε μετά από επαφές που έγιναν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βλέπουμε από το αρχικό ενδιαφέρον ότι η απόφαση της Κυβέρνησης δικαιώνεται. Εμείς θεωρούμε ότι το θέμα της Ενέργειας δεν προσφέρεται ούτε για αντιπολίτευση ούτε για να αρχίσει ένας εσωτερικός διάλογος μεταξύ μας με καταγγελίες και κατηγορίες. Αν πετύχουμε στην ενεργειακή πολιτική αυτό θα είναι προς όφελος όλων, του κυπριακού λαού, της Κυπριακής Δημοκρατίας και θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια μας έχουμε ως συνεργάτες μας όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα».

Οι συναντήσεις του προέδρου Αναστασιάδη με τις εταιρείες είναι κατόπιν αιτήματος αυτών και για να βρίσκονται στην Κύπρο υπάρχει γενικότερα ένα ενδιαφέρον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέχεια των χθεσινών συναντήσεων συναντήθηκε με στελέχη της εταιρείας TOTAL. Ως γνωστόν η εταιρεία κατέχει τεμάχιο εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση