ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τέσσερις τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία πέραν του 20% του ΑΕΠ

Δεν άλλαξε η κατηγοριοποίηση τους ως συστημικές από την ΕΚΤ

Δεν άλλαξε κάτι στην κατηγοριοποίηση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού όσον αφορά την Εποπτεία των κυπριακών τραπεζών. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, συστημικές θεωρούνται η Τράπεζα Κύπρου, ο Συνεργατισμός, η Ελληνική και η rcb bank των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία ξεπερνούν το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

Υπό την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, άρα λιγότερο σημαντικές τράπεζες, υπάγονται οι Ancoria Bank Limited, Barclays Bank plc, Central Cooperative Bank PLC, First Investment Bank Ltd, Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, Λαϊκή Τράπεζα, Société Générale Bank - Cyprus Ltd, The Cyprus Development Bank Public Company Ltd και USB Bank PLC.

Προσθήκη αποτελεί η Ancoria Bank. Οι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών περιλαμβάνονται υπό τις μητρικές τους που είναι συστημικές στην ελληνική οικονομία.

Η ΕΚΤ δημοσιεύει κατάλογο με τις επωνυμίες των εποπτευόμενων οντοτήτων και εποπτευόμενων ομίλων που υπόκεινται σε άμεση εποπτεία από αυτήν. Στον κατάλογο αναφέρονται οι συγκεκριμένοι λόγοι στους οποίους στηρίζεται η άμεση εποπτεία καθώς και, σε περίπτωση χαρακτηρισμού των εποπτευόμενων οντοτήτων ή των εποπτευόμενων ομίλων ως σημαντικών βάσει του κριτηρίου του μεγέθους, η συνολική αξία των στοιχείων του ενεργητικού τους σε ενοποιημένη βάση.

Η ΕΚΤ δημοσιεύει επίσης τον κατάλογο των οντοτήτων που υπόκεινται στην εποπτεία εθνικής αρμόδιας αρχής (ΕΑΑ). Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις επωνυμίες των εποπτευόμενων οντοτήτων οι οποίες καλούνται «λιγότερο σημαντικά ιδρύματα».

 

 

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση