ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με βελτίωση επενδύσεων επί ΑΕΠ, πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία η Κύπρος

Γ. Χαρδούβελης: Η Κύπρος αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα και έχει τις βάσεις για καλύτερα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τη βελτίωση του δείκτη 'επενδύσεις ως ποσοστό επί του ΑΕΠ', η Κύπρος δύναται να καταστεί η πιο δυνατή οικονομία στην ευρωζώνη, και να ξεπεράσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που τη μαστίζει, που δεν είναι άλλο από τα Μη Εξυπηρετούμε Δάνεια (ΜΕΔ), ανέφερε σε ομιλία του, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, μέσα στα πλαίσια παρουσίασης της έκδοσης "Eurobank Cyprus Quarterly Economic Monitor".  

Στην παρουσίαση ο κ. Χαρδούβελης, αναφέρθηκε στο ότι η επιτυχία της Κύπρου οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι μετέτρεψε το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής που υπέγραψε με τους δανειστές της σε ευκαιρία αναδιάρθρωσης της οικονομίας και περιορισμού της σπατάλης του κράτους.

Επίσης, κατά τον ίδιο, η πορεία της οικονομίας της Κύπρου υπερέβη τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών και των θεσμών. Ανέκαμψε σχετικά γρήγορα, το 2015, ύστερα από μια συσωρευτική μείωση του ΑΕΠ, κατά 10,5%, το 2013-2014.

Οι ρυθμοί της ανάπτυξης στην Κύπρο αναμένεται να συνεχίσουν να υπερβαίνουν το 2% στο άμεσο μέλλον και να κυμανθούν γύρω στο 2,5% το 2016. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X