ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προτιμούν Λεμεσό οι ξένοι για ακίνητα

Μήνας ρεκόρ ο Ιούνιος για πωλητήρια έγγραφα σε αλλοδαπούς

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ως μήνας «ρεκόρ» μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ιούνιος για πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς, διότι οι πωλήσεις σε Λευκωσία, Αμμόχωστο, Λάρνακα, Πάφο και Λεμεσό σκαρφάλωσαν στις 195. Ο αμέσως προηγούμενος μήνας για τον οποίο είχαν κατατεθεί αρκετά πωλητήρια έγγραφα με αγοραστές αλλοδαπούς και τον ξεπέρασε ο Ιούνιος, ήταν ο Μάρτιος με 157. Από άποψη τοποθεσίας, οι περισσότερες πράξεις με αλλοδαπούς αγοραστές για τον Ιούνιο έγιναν στην Λεμεσό φτάνοντας τις 60, όπως παράλληλα κρατά τα ηνία και για το σύνολο της εξάμηνης περιόδου με 220 πωλήσεις.

Τα πωλητήρια έγγραφα που διατέθηκαν σε αλλοδαπούς έφτασαν συνολικά στην εξαμηνία τα 685 που αντιστοιχεί στο 22.7% των συνολικών πράξεων που επετεύχθησαν. Οι συνολικές πράξεις για την περίοδο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 ανήλθαν στις 3012 ενώ στο αντίστοιχο διάστημα το 2015 ήταν στις 2348 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 28%.

Αναλυτικά για την Λευκωσία, οι πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς ανήλθαν για τον Ιούνιο μόλις στις 6, δηλαδή το 6.1% επί των πωλητήριων εγγράφων. Για του λόγου το αληθές, τα συνολικά πωλητήρια έγγραφα στον Ιούνιο για την πρωτεύουσα έφτασαν τα 98.

Όσον αφορά τις πωλήσεις στην Αμμόχωστο, έγιναν 27 πράξεις μέσα στον Ιούνιο με αλλοδαπούς αγοραστές από τις συνολικές 34 που επετεύχθησαν. Ποσοστιαία μεταφράζεται στο 79.4% των πωλήσεων.

Στην Λάρνακα τα πωλητήρια έγγραφα που πήγαν σε αλλοδαπά χέρια ήταν 45, ενώ συνολικά η επαρχία άγγιξε τα 120. Δηλαδή πάνω από το 1 / 3 των πωλήσεων.

Τέλος, η Πάφος προτιμήθηκε από τους ξένους αρκετά τον Ιούνιο, διότι έγιναν 57 πράξεις από τις συνολικές 183.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X