ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:06
 

Λαμβάνονται τελικές αποφάσεις για τη cyta Hellas

Ενίσχυση εσόδων και λειτουργική κερδοφορία για το 2015 κατέγραψε η θυγατρική στην Ελλάδα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με τη θυγατρική του οργανισμού στην Ελλάδα έπιασε δουλειά το νέο διοικητικό συμβούλιο της cyta, ενδεικτικό του προβληματισμού που συνεχίζει να υπάρχει σε διοίκηση και κυβέρνηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη cyta Hellas. Ένα θέμα που συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες και τη νέας ηγεσία, αν ληφθεί υπόψη ότι το μπλόκο της Βουλής στις αποκρατικοποιήσεις δεν συμπεριλαμβάνει τη θυγατρική στην Ελλάδα.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται να φανεί προς τα έξω ότι η cyta Hellas δεν υπόκειται σε διαδικασίες μεταβολής του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος και ότι συνεχίζει να καταγράφει τα τελευταία χρόνια ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις στη Λευκωσία, ο προβληματισμός υπάρχει και αυτό φαίνεται και από τις κινήσεις που γίνονται.

Οι πληροφορίες της «Κ» επιμένουν ότι ήδη το νέο συμβούλιο ασχολήθηκε με το όλο θέμα, σε μια προσπάθεια να ξεδιαλύνουν το τοπίο και να καταλήξουν αν η θυγατρική στην Ελλάδα πωλείται ή συνεχίζει την παρουσία της σε κάποιο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή άλλου ή άλλων παρόχων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα ηγεσία συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, αλλά και τον Επίτροπο Αποκρατικοποιήσεων. Σε πολιτικό επίπεδο όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτό που μεταφέρθηκε στη νέα ηγεσία του οργανισμού είναι ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της cyta παραμένει στην κυβερνητική ατζέντα.

Αυξήθηκαν τα έσοδα
Εν μέσω διεργασιών στη Λευκωσία, στην Αθήνα η εταιρεία παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2015, τα οποία χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα €107,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 19,16%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αντίστοιχα, το μικτό κέρδος «έκλεισε» με αύξηση κατά 45,33% στα €42,8 εκατ., ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) παρουσίασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θετικό πρόσημο και διαμορφώθηκε πολλαπλάσια του περσινού αποτελέσματος, στα €14,6 εκατ.

Ωστόσο και για το 2015 η θυγατρική κατέγραψε ζημιές, οι οποίες πριν από τη φορολογία είναι της τάξης των 2,97 εκατ. ευρώ. Σε σύγκριση με το 2014, οι ζημιές όπως παρουσιάσθηκε σημείωσαν πτώση της τάξεως του 80,4%. Στα θετικά της περσινής χρονιάς η άνοδος στην πελατειακή βάση ευρυζωνικών υπηρεσιών, που έφτασε τους 325.000 ενεργούς πελάτες.

Παρά την έντονη πληροφόρηση για αποχώρηση της cyta από την Ελλάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και ανώτερος διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών Cyta Κύπρου Γιάννης Κουλίας είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου ανάπτυξης στην Ελλάδα για την επόμενη πενταετία.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση