ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαμβάνονται τελικές αποφάσεις για τη cyta Hellas

Ενίσχυση εσόδων και λειτουργική κερδοφορία για το 2015 κατέγραψε η θυγατρική στην Ελλάδα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με τη θυγατρική του οργανισμού στην Ελλάδα έπιασε δουλειά το νέο διοικητικό συμβούλιο της cyta, ενδεικτικό του προβληματισμού που συνεχίζει να υπάρχει σε διοίκηση και κυβέρνηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη cyta Hellas. Ένα θέμα που συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες και τη νέας ηγεσία, αν ληφθεί υπόψη ότι το μπλόκο της Βουλής στις αποκρατικοποιήσεις δεν συμπεριλαμβάνει τη θυγατρική στην Ελλάδα.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται να φανεί προς τα έξω ότι η cyta Hellas δεν υπόκειται σε διαδικασίες μεταβολής του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος και ότι συνεχίζει να καταγράφει τα τελευταία χρόνια ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις στη Λευκωσία, ο προβληματισμός υπάρχει και αυτό φαίνεται και από τις κινήσεις που γίνονται.

Οι πληροφορίες της «Κ» επιμένουν ότι ήδη το νέο συμβούλιο ασχολήθηκε με το όλο θέμα, σε μια προσπάθεια να ξεδιαλύνουν το τοπίο και να καταλήξουν αν η θυγατρική στην Ελλάδα πωλείται ή συνεχίζει την παρουσία της σε κάποιο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή άλλου ή άλλων παρόχων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα ηγεσία συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, αλλά και τον Επίτροπο Αποκρατικοποιήσεων. Σε πολιτικό επίπεδο όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτό που μεταφέρθηκε στη νέα ηγεσία του οργανισμού είναι ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της cyta παραμένει στην κυβερνητική ατζέντα.

Αυξήθηκαν τα έσοδα
Εν μέσω διεργασιών στη Λευκωσία, στην Αθήνα η εταιρεία παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2015, τα οποία χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα €107,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 19,16%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αντίστοιχα, το μικτό κέρδος «έκλεισε» με αύξηση κατά 45,33% στα €42,8 εκατ., ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) παρουσίασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θετικό πρόσημο και διαμορφώθηκε πολλαπλάσια του περσινού αποτελέσματος, στα €14,6 εκατ.

Ωστόσο και για το 2015 η θυγατρική κατέγραψε ζημιές, οι οποίες πριν από τη φορολογία είναι της τάξης των 2,97 εκατ. ευρώ. Σε σύγκριση με το 2014, οι ζημιές όπως παρουσιάσθηκε σημείωσαν πτώση της τάξεως του 80,4%. Στα θετικά της περσινής χρονιάς η άνοδος στην πελατειακή βάση ευρυζωνικών υπηρεσιών, που έφτασε τους 325.000 ενεργούς πελάτες.

Παρά την έντονη πληροφόρηση για αποχώρηση της cyta από την Ελλάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και ανώτερος διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών Cyta Κύπρου Γιάννης Κουλίας είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου ανάπτυξης στην Ελλάδα για την επόμενη πενταετία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Ενώπιον της Βουλής ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Η ποταποτητα καποιων δικαστων φαινεται και απο την κίνηση αγωγης εναντιον του κρατους οταν τους απεκοψε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  08:10

Ενώπιον της Βουλής ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Άμαν ε...... η ρκα έβαλε τζιαί ρομανίσι!»
XXX  |  08:03

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X