ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:51
 

Αντιντάμπινγκ δασμούς στον χάλυβα από Κίνα και Ρωσία επέβαλε η Ε.Ε.

Το μέτρο θα ισχύει για την επόμενη πενταετία και θα προστατεύσει τους εγχώριους παραγωγούς

Newsroom Κ, Αθήνα

Δασμούς αντιντάμπινγκ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Eνωση στις εισαγωγές άνθρακα των κινεζικών και των ρωσικών χαλυβουργιών, ένα μέτρο που θα ισχύει για την επόμενη πενταετία, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους εγχώριους παραγωγούς. Εδώ και χρόνια, οι χαλυβουργίες στην Ευρώπη διαμαρτύρονται για τις εισαγωγές των Κινέζων ανταγωνιστών τους, διότι διατίθενται σε υπερβολικά χαμηλές τιμές.

Οι δασμοί που ανακοινώθηκαν χθες είναι υψηλότεροι από ανάλογα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο. Αυτήν τη φορά οι δασμοί θα κυμαίνονται από 19,7% έως 22,1% για τις κινεζικές εταιρείες και από 18,7% έως 36,1% για τις ρωσικές εταιρείες. Αφορούν, επίσης, τον αποκαλούμενο «ψυχρής έλασης χάλυβα σιδήρου», που χρησιμοποιείται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, στον κατασκευαστικό κλάδο και στις συσκευασίες. «Οι κινήσεις αυτές δείχνουν τις διαρκείς προσπάθειες των Βρυξελλών για να καταπολεμήσουν τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού», σχολίασε η Μίνα Αντρέεβα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Tα μέτρα αυτά αναμένονταν, αφού η Ε.Ε. είχε αποφασίσει προ ημερών την επιβολή δασμών σε διαφορετική κατηγορία χάλυβα που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του σκυροδέματος. Ακόμη πιο αυστηρά μέτρα έχει υιοθετήσει, επίσης, η αμερικανική κυβέρνηση στις εισαγωγές ψυχρής έλασης χάλυβα σιδήρου από εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ επέβαλαν τον Μάρτιο δασμούς 265,79% στις κινεζικές χαλυβουργίες. Αντιδράσεις στα μέτρα αντιντάμπινγκ της Ε.Ε. υπήρξαν από την πλευρά της ρωσικής κυβέρνησης. «Θεωρούμε ότι η πορεία της ευρωπαϊκής έρευνας για αντιντάμπινγκ πραγματοποιήθηκε με ανεπαρκή τρόπο και με παραβίαση των δικαιωμάτων των Ρώσων εισαγωγέων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλικάγιεφ. Αφησε, επίσης, ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει η Ρωσία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι στις ευρωπαϊκές χαλυβουργίες έχουν μεγάλες δεξιότητες και αξίζουν την αμέριστη υποστήριξή μας».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση