ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλειδώνουν οι αλλαγές στην Κεντρική Τράπεζα

Διατεθειμένο και για επιπρόσθετες αλλαγές το Προεδρικό αν χρειαστεί

Με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι αναμενόταν μεν, αλλά σταθερά προχωρά η διαδικασία για αλλαγές στον τρόπο εταιρικής διακυβέρνησης της Κεντρικής Τράπεζας. Η ειδική ομάδα εργασίας που στήθηκε, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο, αναμένουν τις τελικές εισηγήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο οποίο δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για την τελική μορφή που θα πάρουν οι αλλαγές. Μετά από έντονες συζητήσεις και διαφορετικές απόψεις στα ανώτατα δώματα της Κεντρικής, αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν με την εισήγηση για ένα διοικητικό σώμα, αντί για δύο.

Του Διοικητικού Συμβουλίου θα προεδρεύει ο εκάστοτε διοικητής ο οποίος θα έχει μία απλή ψήφο. Το σενάριο για δημιουργία δύο διοικητικών σωμάτων, όπως στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας, ενώ Γενικού Συμβουλίου και ενός Κυβερνώντος απορρίφθηκε τελικά. Απ’ εκεί και πέρα, έχει ήδη αποφασιστεί η δημιουργία αρκετών επιτροπών σε επίπεδο συμβουλίου στις οποίες θα συμμετέχουν και εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας και οι οποίες θα επιλαμβάνονται επί μέρους θεμάτων προτού τεθούν ενώπιον της ολομέλειας του σώματος, τόσο για εξοικονόμηση χρόνου όσο και για καλύτερο χειρισμό τους. Με αυτόν τον τρόπο, το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει ενεργότερο ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε σχέση με σήμερα που ουσιαστικά εγκρίνει ή όχι ζητήματα που έρχονται ενώπιόν του. Ερωτηματικό αποτελεί η τελική μορφή που θα λάβει ο διαχωρισμός των υπευθυνοτήτων.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή που είχε συσταθεί για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος, σχολίαζε στην έκθεσή της πως η διευθυντική δομή της Κεντρικής ήταν «αφύσικα επίπεδη» με τις πλείστες των λειτουργιών (14) να τίθενται απευθείας υπό του διοικητή. «Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα δύσκαμπτο με δεδομένες τις υπευθυνότητες του Διοικητή σε σχέση με το Ευρωσύστημα και όχι μόνο, οι οποίες απαιτούν την απουσία του στο εξωτερικό για μεγάλα χρονικά διαστήματα».

Κλειδί η νομοθεσία

Βασικός παράγοντας που θα χρειαστεί, ώστε το διοικούν σώμα της Κεντρικής να μετατραπεί όσο το δυνατό περισσότερο σε κυβερνών, αποτελούν οι αλλαγές στη νομοθεσία και το Σύνταγμα. Κατά καιρούς, τόσο το Προεδρικό όσο και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης διεμήνυσαν πως είναι έτοιμοι να στηρίξουν τις εισηγήσεις που θα τους προταθούν. Με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζονται ενδοιασμοί κατά πόσο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη σε μία τόσο καθοριστική καμπή να προχωρήσει με αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

Ωστόσο, στελέχη από το Προεδρικό Μέγαρο διαμηνύουν πως όχι μόνο παραμένουν δεσμευμένοι να προχωρήσουν με τις αλλαγές αλλά εφόσον κρίνουν πως οι προτάσεις που θα γίνουν δεν είναι ικανοποιητικές, θα ζητήσουν επιπρόσθετες ώστε να διασφαλιστεί πως οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι ουσίας και όχι για το θεαθήναι.

Απ’ εκεί και πέρα, οι περιορισμοί που υπάρχουν λόγω της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών, θεωρούνται απαράβατοι. Αναμένεται πως ο διοικητής θα συνεχίσει να συμμετέχει ως ανεξάρτητη προσωπικότητα στο Γενικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχοντας αποκλειστική αρμοδιότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων και την άσκηση των εξουσιών που ανατίθενται στην Τράπεζα, όπως προβλεπόταν και στην τροποποιητική νομοθεσία του 2007.

Εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του χρόνου οι εισηγήσεις θα έχουν πάρει την τελική τους μορφή και αφού εξασφαλιστεί η σύμφωνος γνώμη της ΕΚΤ θα οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου οι νομοθετικές αλλαγές και κατόπιν ενώπιον της Βουλής.

Διορισμός οίκου

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η Κεντρική αναμένεται να προχωρήσει και στον διορισμό του οίκου που θα επανεξετάσει τον τρόπο που γίνονται οι προαγωγές και παραχωρούνται οι αυξήσεις. Υπενθυμίζεται πως προηγούμενη εισήγηση από τον οίκο Roland Berger, μιλούσε για μείωση των σχετικών ιεραρχικών επιπέδων από 17 που ισχύουν σήμερα σε εννέα. Στα πλαίσια της μελέτης, θα υποβληθεί και μία δεκαετής αναλογιστική μελέτη σε σχέση με το μισθολογικό κόστος που θα προκύψει για την τράπεζα σε δεκαετή ορίζοντα.

Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν και τα ακαδημαϊκά προσόντα των υφιστάμενων υπαλλήλων σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις κάθε θέσης και να καταγραφούν τυχόν κενά σε θέματα ικανότητας των στελεχών. Η συγκεκριμένη πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας προκάλεσε αντιδράσεις από την ΕΤΥΚ, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά, εκφράζοντας παράλληλα και την κατ’ αρχή διαφωνία της.

 

 

 

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση