ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αύξηση στην τιμή του πετρελαίου

Παρά την άρνηση του Ιράν να μειώσει την παραγωγή

ΚΥΠΕ

Αυξήθηκαν την Παρασκευή οι τιμές του αργού πετρελαίου, ωστόσο, η αγορά παρέμεινε αδύναμη καθώς τα κύρια μέλη του ΟΠΕΚ εκφράζουν αμφιβολία κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία για μείωση της παραγωγής του "μαύρου χρυσού".

Ο Ιρανός Υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του θέλει να κερδίσει πίσω το μερίδιό που είχε στην αγορά αργού πριν από τις κυρώσεις της Δύσης, σε ένα σχόλιο που καταδεικνύει ότι η Τεχεράνη δεν θα συνδράμει στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για να υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία σε ένα όριο παραγωγής.

"Το Ιράν θα συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ για τη βελτίωση των τιμών και της κατάστασης στην αγορά του αργού, αλλά αναμένουμε να εξεταστεί το δικαίωμά μας να αποκαταστήσουμε το χαμένο μερίδιο αγοράς μας”, τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα της υπηρεσίας ειδήσεων του ιρανικού υπουργείου "SHANA".

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih υποβάθμισε επίσης τις ελπίδες για μείωση της παραγωγής κατά τη συνεδρία του Οργανισμού τον επόμενο μήνα στην Αλγερία.

"Δεν πιστεύω ότι απαιτείται μια σημαντική παρέμβαση. Σίγουρα δεν υποστηρίζουμε μείωση" της παραγωγής, δήλωσε στο Bloomberg News.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate, παράδοσης Οκτωβρίου, ενισχύθηκε 31 σεντ, στα 47,64 δολάρια το βαρέλι.

Το Μπρεντ, Βόρειας Θάλασσας, συμβόλαια Οκτωβρίου, αυξήθηκε 25 σεντ, φθάνοντας στα 49,92 δολάρια το βαρέλι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X