ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Θα δαπανούμε το σύνολο των εσόδων μας, όχι περισσότερο

Σωστή η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης με τις αυξήσεις, τονίζει ο Χάρης Γεωργιάδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», ήταν ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης. Μίλησε για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, προτάσσοντας την κοινή λογική και εξηγώντας πότε θα δοθούν αυξήσεις στο Δημόσιο.

«Δεν ήταν βιώσιμη η κατάσταση που είχαμε την προηγούμενη περίοδο. Ο κόσμος πλήρωσε τα ελλείμματα, με αύξηση στα φορολογικά βάρη» επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο ίδιος.

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τόνισε επίσης πως δεν γίνεται να τρέχουμε με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, ενώ επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι καταργείται η έκτακτη φορολογία με την ελάφρυνση να είναι γύρω στα 80 εκατ., ευρώ. «Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν πως χρειαζόταν νέα παράταση, δεν χρειάστηκε όμως», τόνισε ο υπουργός.

Αυξήσεις στους εργαζομένους

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για εάν θα υπάρξουν αυξήσεις στους εργαζομένους από τη νέα χρονιά, απαντώντας και για τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

«Είναι σωστή η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης με τις αυξήσεις. Για τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μέσα από την ανάπτυξη. Είναι σημαντικό πως έχουμε σπάσει τον κύκλο της ύφεσης και καταγράφουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Από την 1-1-2017 θα επιστρέψουμε στα παλιά, όπου με αυτοματισμό δίνονται μεγάλες αυξήσεις στο Δημόσιο. Αν περάσει η ρύθμιση, θα μπει ένα όριο. Θα δοθούν οι αυξήσεις, που είναι εντός των ορίων. Το σημαντικό είναι πως πρέπει να υπάρχει ένα όριο στις προσαυξήσεις τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν» δήλωσε ο υπουργός.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση