ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τις αποκαλύψεις Ορφανίδη εξετάζουν οι κάτοχοι Αξιογράφων

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ορφανίδη, πρέπει να γίνει έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα για το θέμα

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων καλεί τα μέλη του και γενικά όλους τους κατόχους αξιογράφων, που κίνησαν ή θα κινήσουν αγωγές, να ζητήσουν από τους δικηγόρους τους να μελετήσουν σε βάθος τις αποκαλύψεις του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως πρωταρχικός στόχος του Συνδέσμου είναι η εξωδικαστική ρύθμιση του θέματος, εν αναμονή της πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για συζήτηση των προτάσεών του ημερομηνίας 09.09.2014, των δικών του προτάσεων, που του παρέδωσε δια χειρός και των προτάσεων των κομμάτων.

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων διαβεβαιώνει ότι από τις αποκαλύψεις Ορφανίδη οι δικηγόροι θα αντλήσουν χρήσιμα στοιχεία, τα οποία θα αξιοποιήσουν εναντίον των εμπλεκόμενων φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία με τις πράξεις ή/και παραλείψεις τους οδήγησαν στην οικονομική (και όχι μόνο) καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, ο Αθανάσιος Ορφανίδης ανέφερε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την ενημέρωση που είχε στο θέμα των αξιογράφων. Σημείωσε οτι πήρε πολύ αργότερα την πληροφόρηση σύμφωνα με το κεφάλαιο που αφορά τα αξιόγραφα, προσθέτοντας οτι το κακό είχε γίνει. Ανέφερε μάλιστα πως θα πρέπει να γίνει η δέουσα έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα για το τι πήγε λάθος στο εν λόγω ζήτημα.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X