ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημιουργείται μηχανισμός διευκόλυνσης χρηματοδοτήσεων

Κοινή θέση Υπουργείου Ενέργειας και Συνδέσμου Τραπεζών για βοήθεια σε επιχειρήσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε σημαντική κίνηση προχωρούν Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, έπειτα από πολύμηνη διαβούλευση. Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε κοινή θέση για δημιουργία Μηχανισμού Διευκόλυνσης Χρηματοδοτήσεων προς επιχειρήσεις, οι οποίες λαμβάνουν έγκριση για σχέδια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το Υπουργείο.

Τόσο ο Σύνδεσμος Τραπεζών όσο και το Υπουργείο συμφωνούν ότι το συγκεκριμένο βήμα είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της οικονομίας, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και για μείωση της ανεργίας.

Η δημιουργία του Μηχανισμού αποτελεί -ουσιαστικά- τη συνέχεια ευρημάτων έρευνας του Υπουργείου, η οποία κατέδειξε ότι πολλές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να υλοποιήσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και παρά το γεγονός ότι το αρχικό κεφάλαιο προκύπτει από τα σχέδια χορηγιών.

Με βάση τα πάνω δεδομένα το Υπουργείο σε συνεργασία με τις τράπεζες έχουν καταλήξει σε μια κοινή διαδικασία, μέσω της οποίας, όσες επιχειρήσεις λάβουν έγκριση χορηγίας από το Υπουργείο, θα μπορούν να ακολουθούν το επόμενο σημαντικό βήμα, το οποίο αφορά την υποβολή του σχεδίου τους σε τράπεζα για αίτηση χρηματοδότησης.

Τονίζεται ότι η τελική έκβαση της κάθε περίπτωσης θα καθορίζεται από τα επί μέρους δεδομένα της εκάστοτε αίτησης και πιο συγκεκριμένα από σημαντικούς παράγοντες όπως:

-πιστοληπτικά και επιχειρηματικά κριτήρια της ίδιας της τράπεζας
-πιστοληπτική ικανότητα του αιτητή

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X