ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προτείνονται φοροελαφρύνσεις για τις μικρές ζυθοποιίες

Αλλαγές στο ΦΠΑ, στο καθορισμένο ετήσιο τέλος και στο συντελεστή εδικού φόρου κατανάλωσης

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Τρεις βασικές αλλαγές που θα φέρουν φοροελαφρύνσεις προτείνονται για τις μικρές ζυθοποιίες με ετήσια παραγωγή μπύρας που είναι μικρότερη του ενός εκατομμυρίου λίτρων, σύμφωνα με πρόταση νόμου του βουλευτή των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη που συζητήθηκαν σήμερα στη βουλή.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας που πληρώνουν οι εν λόγω επιχειρήσεις, είναι μειωμένος κατά 8%. Ο κ. Περδίκης προτείνει να τροποποιηθεί ο περι Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Νόμου, έτσι ώστε η παράδοση μπύρας από ζυθοποιεία μικρής παραγωγής να υπόκειται σε μειωμένο φορολογικό συντελεστή ύψους 9%. Άρα η φοροελάφρυνση του 9% πάνω στο 19% του ΦΠΑ, θα έχει ως αποτέλεσμα να το φτάσει στο 10% από το 11% που είναι σήμερα.

Πρόσθετα, η πρόταση προνοεί ότι το καθορισμένο ετήσιο τέλος που θα καταβάλλεται από τα μικρά ζυθοποιεία, να μην υπερβαίνει τα 800 ευρώ ετησίως.

Τέλος, τρίτη φοροελάφρυνση που περιλαμβάνει το τροποποιητικό νομοσχέδιο, αφορά την μείωση από τα 6 στα3 ευρώ τα 100 λίτρα μπύρας ανά βαθμό αλκοόλης τελικού προϊόντος, στο συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση