ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων δίπλα στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Θα δημιουργηθεί από τoν Όμιλο Χατζηγιάννης και θα λειτουργεί ως Radisson Blu

Και δεύτερο ξενοδοχείο Radisson Blu σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στη Λάρνακα και συγκεκριμένα κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Συγκεκριμένα, την ανάπτυξη ξενοδοχείου πέντε αστέρων, σχεδιάζει ο Όμιλος Χατζηγιάννης, με πολλά χρόνια παρουσίας στον τομέα ανάπτυξης γης στην επαρχία και όχι μόνο.

Στόχος της προτεινόμενης ξενοδοχειακής μονάδας είναι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και ειδικότερα των υπαλλήλων αεροπορικών εταιρειών (πιλότων και αεροσυνοδών) καθώς επίσης του επιχειρηματικού συνεδριακού τουρισμού. Είναι γεγονός πως σήμερα δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο αυτού του τύπου σε αντίθεση με τις πλείστες άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Η ξενοδοχειακή μονάδα προτείνεται να ανεγερθεί σε τεμάχια που βρίσκονται εντός της Ζώνης Ειδικών Διευκολύνσεων Αερολιμένα (ΕΔΑ) που έχει καθοριστεί στο Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας σαν Ζώνη στην οποία επιτρέπεται, μεταξύ άλλων, και η ανέγερση αστικών ξενοδοχείων. Βόρεια και δυτικά των τεμαχίων υπάρχουν οικιστικές περιοχές καθώς και κοντινή Εμπορική Ζώνη και Ζώνη Γραφείων.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο διευθυντής του Ομίλου Σπύρος Χατζηγιάννης, ένεκα του ότι στη συγκεκριμένη ζώνη επιτρέπεται η ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων με μέγιστο αριθμό 80 δωματίων, είναι γι’ αυτόν τον λόγο που η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει μέσω της διαδικασίας παρεκκλίσεων. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα καθυστερήσει την διαδικασία κατά περίπου πέντε μήνες.

Το ξενοδοχείο που προτείνεται να ανεγερθεί θα έχει συνολικό εμβαδόν 13.000τμ και θα αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και πέντε ορόφους. Θα περιλαμβάνει 360 κλίνες σε 180 δωμάτια και θα περιλαμβάνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες συναντήσεων και συνεδριάσεων, εστιατόρια, μπαρ, διευκολύνσεις, χώρους στάθμευσης, κολυμβητικές δεξαμενές, γήπεδο τένις, χώρο spa κ.λπ. καθώς και όλους τους χώρους και διευκολύνσεις που απαιτούνται για ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Θα έχει συνολικά 129 χώρους στάθμευσης, από τους οποίους οι 14 θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για χρήση από άτομα με αναπηρίες, ένα για λεωφορεία ενώ θα υπάρχουν 12 χώροι στάθμευσης για ποδήλατα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, η διαδικασία για την αδειοδότηση από το τμήμα Πολεοδομίας έχει προχωρήσει κατά περίπου 70-80% ενώ τη δική της συγκατάθεση με κάποιες εισηγήσεις έχει δώσει και η αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή.
Τα τεμάχια στα οποία θα ανεγερθεί το ξενοδοχείο, χωροθετούνται νοτιοδυτικά του Αερολιμένα Λάρνακας σε μέσο υψόμετρο 13μ από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 900μ από αυτήν. Τα υπό μελέτη τεμάχια έκτασης 12.200 τ.μ. βρίσκονται πλησίον του κεντρικού δρόμου Μενεού – Κιτίου και του δρόμου που οδηγεί προς την παραλία Μενεού. Στη νοτιοανατολική τους πλευρά εφάπτονται με την περίφραξη του αεροδρομίου Λάρνακας, ενώ βορειοδυτικά των τεμαχίων βρίσκονται οι οικιστικοί πυρήνες του Δήμου Δρομολαξιας – Μενεού. Η Ζώνη, στην οποία εμπίπτουν τα τεμάχια, προβλέπει και για δημιουργία εμπορικών αναπτύξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, αν όλα εξελιχθούν ομαλά η ανέγερση θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και την κατασκευή θα αναλάβει η ίδια η εταιρεία. Η λειτουργία του ξενοδοχείου υπολογίζεται να ξεκινήσει 1,5-2 χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επαφές και με τη Hermes Airports και φαίνεται να υπάρχει η θετική άποψή τους για το έργο, ενώ πραγματοποιείται ειδική μελέτη για τον ήχο λόγω της εγγύτητας με τον δίαυλο του αεροδρομίου.
Ερωτηθείς σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε την άποψη πως δεν θεωρεί ότι θα αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Το δεύτερο

Εάν το έργο υλοποιηθεί, θα αποτελεί το δεύτερο Radisson Blu στην επαρχία Λάρνακας, αφού άλλο ένα αναπτύσσεται στην άλλη πλευρά της πόλης, κοντά στο λιμάνι από Κινέζο επενδυτή σε γης της εταιρείας Quality. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου θα έχει η εταιρία Sunny seeker Hotels. Και στις δύο περιπτώσεις, επήλθε συμφωνία δικαιόχρησης με τον Όμιλο Carlson Rezidor για χρήση του ονόματος Radisson Blu.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση