ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στα 50 δολάρια η τιμή του πετρελαίου στη Ν.Υόρκη

Πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο ανέβηκε σε αυτό το ποσό

ΚΥΠΕ

Οι τιμές του πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεπέρασαν τα $50 το βαρέλι την Πέμπτη, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, αφού ενισχύθηκαν από τα χαμηλότερα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ. Η μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ όπως ανακοινώθηκαν στην εβδομαδιαία έκθεση της Τετάρτης, προστέθηκε στη δυναμική που έδωσε την περασμένη εβδομάδα η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για ένα σχέδιο μείωσης της παραγωγής.

Γύρω στις 15:10 (ώρα Κύπρου), το σημείο αναφοράς των αποθεμάτων πετρελαίου Δυτικού Τέξας για παράδοση το Νοέμβριο ήταν στα $50.25 το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 38 σεντς κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Η έκθεση την Τετάρτη από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, έδειξε μια πτώση κατά τρία εκατομμύρια βαρέλια στα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν επίσης ανέβει μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) να μειώσει την παραγωγή, με τις λεπτομέρειες να αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε συνάντηση στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί, παρόλο τον σκεπτικισμό που έχουν εκφράσει αναλυτές, για το κατά πόσο ο ΟΠΕΚ θα ακολουθήσει το σχέδιο.

"Παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα ότι σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή, η μάχη για τα μερίδια της αγοράς φαίνεται να μην έχει ακόμα τελειώσει», αναφέρει η Commerzbank.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση