ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με βήμα σημειωτόν προχωρούν οι έρευνες για τα Panama Papers

Εντοπίστηκαν 3 Κύπριοι που εμπίπτουν στα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

61 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα από τα οποία τρεις είναι Κύπριοι εντόπισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να συνδέονται με τα έγγραφα των Panama Papers. Όπως επεσήμανε η Δήμητρα Καλογήρου μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών η οποία διερευνά το όλο ζήτημα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως συνδέονται με ύποπτες συναλλαγές αλλά είναι περιπτώσεις τις οποίες αναμένεται να ελέγξουν περαιτέρω.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την τοποθέτηση του βοηθού εφόρου φορολογίας, οι έρευνες του γραφείου έχουν καταλήξει σε 1050 φυσικά πρόσωπα από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί 600 πρόσωπα. Από πλευράς του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκε πως έχουν εντοπιστεί ονόματα δικηγόρων και γραφείων που αναφέρονται στα Panama Papers ότι είχαν εμπλοκή και είναι γύρω στα 72 γραφεία. Όπως επισημάνθηκε από τα 72 γραφεία απομένουν για έλεγχο πλέον 10 τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως εντός της Επιτροπής Θεσμών τόσο ο Άριστος Δαμιανού όσο και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου επέκριναν το γεγονός ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος και η Κεντρική Τράπεζα κωλυσιεργούν να προχωρήσουν σε έρευνα αναφέροντας πως δείχνουν έντονη απροθυμία να επιλύσουν το όλο ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση