ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το υπ. Οικονομικών προσθέτει ο Ελεγκτής στην κόντρα με Συνεργατισμό

Χαρακτηρίζει παραπλανητικές αναφορές του Επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης

Τα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στις 10 Οκτωβρίου 2016 από τον επικεφαλής της Μονάδας που διαχειρίζεται τη συμμετοχή του κράτους στον Συνεργατισμό, επιχειρεί να αντικρούσει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τόσο σε σχέση με την επιλογή του Νικόλα Χατζηγιάννη για τη θέση του γενικού διευθυντή όσο και σε σχέση με τη διαδικασία που ακολουθείται για νέες προσλήψεις.

Ο Ελεγκτής, δίδοντας συνέχεια στη γενικότερη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της Υπηρεσίας του και του Συνεργατισμού χαρακτηρίζει μέρος των δηλώσεων του Διονύση Διονυσίου ως παραπλανητικές. Συγκεκριμένα, σε σχέση με το ότι ο χαμηλότερος μισθός που θα μπορούσαν να αποδεχθούν οι υπόλοιποι που ενδιαφέρθηκαν για τη θέση του Γενικού Διευθυντή ήταν κατά δυόμισι φορές μεγαλύτερος από τον προσφερόμενο των 200 χιλ. ευρώ. Ο ελεγκτής δικαιολογεί την άποψη του λέγοντας πως λόγω της απειρίας του Ν. Χατζηγιάνη σε θέματα λιανικής τραπεζικής θα έπρεπε να πλαισιωθεί από μία ομάδα που γνωρίζει τον συγκεκριμένο τομέα.

Παραπλανητική θεωρεί επίσης τη δήλωση ότι αν επιλεγόταν κάποιος από τους υπόλοιπους υποψήφιους θα χρειάζονταν έξι μήνες για να καλυφθεί η θέση. Επικαλείται προς τούτο αναφορά του εκπροσώπου του οίκου Egon Zhender ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι χρειάζονταν 2-3 μήνες για να αποδεσμευτούν από τις προηγούμενες θέσεις τους.

Πάντως, η εμπειρία δείχνει πως ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός χρειάζεται τουλάχιστον ένα τρίμηνο για να εγκρίνει ένα διορισμό, κάτι που φάνηκε και στην πράξη άλλωστε με τον διορισμό του ίδιου του Ν. Χατζηγιάννη ο οποίος χρειάστηκε μερικούς μήνες για να επικυρωθεί.

Τέλος, κατά τον Ελεγκτή παραπλανητική ήταν η αναφορά του Δ. Διονυσίου σε σχέση με την προσφορά των κενών θέσεων πρώτα στο υφιστάμενο προσωπικό αφού σύμφωνα με τα δικά του ευρήματα κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε για τουλάχιστον 12 προσλήψεις.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση