ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απομακρύνεται από την θέση της στον ΚΟΤ η Αννίτα Δημητριάδου

Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια είχε ηχογραφηθεί να βρίζει μέλη του δ.σ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΤ αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες την απομάκρυνση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας Αννίτας Δημητριάδου από τη θέση της. Αντικαταστάτης της αναλαμβάνει ο Μαρίνος Μενελάου μέχρι και να επικυρωθεί ο διορισμός του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται, ότι είχε προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα με την κ. Δημητριάδου, όταν κυκλοφόρησε ηχογράφηση συνομιλίας της με τον επικεφαλής στο γραφείο του οργανισμού στο Άμστερνταμ, Κλεάνθη Ευριπίδου, όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την ίδια να βρίζει μέλη του Δ.Σ του ΚΟΤ, χρησιμοποιώντας μάλιστα επίθετα όπως «παλαβούς». Το θέμα θεωρείται σοβαρότατο και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει πειθαρχικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευριπίδου είχε απομακρυνθεί από τον ΚΟΤ από τον περασμένο Απρίλιο, λόγω διπλοπληρωμών που σχετίζονταν με θέματα υγείας. Στις 21 και 22 Μαρτίου 2016 ο κ. Ευριπίδου κλήθηκε στο Συμβούλιο για να δώσει εξηγήσεις για τα αποτελέσματα της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου. Στη συνεδρίαση του δ.σ., ο κ. Ευριπίδου φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρέωσε «κατά λάθος» στο ταμείο υγείας του ΚΟΤ ιατρικά έξοδα τα οποία είχαν καλυφθεί και από την ιδιωτική ασφάλειά του, για την οποία ο ΚΟΤ καταβάλλει περίπου 1.300 ευρώ μηνιαίως επιπλέον των 8.500 ευρώ του μηνιαίου μισθού του κ. Ευριπίδου.   

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση