ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βοήθεια 33 εκατ. ευρώ στους τουρκοκύπριους από την Κομισιόν

Στόχος η οικονομική ολοκλήρωση της νήσου και βελτίωση των επαφών με την ΕΕ

ΚΥΠΕ

Νέο Πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους € 33.000.000 για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν, με στόχο την "οικονομική ολοκλήρωση της νήσου" και "τη βελτίωση των επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και με την ΕΕ".

Πρόκειται για τη συνέχιση ενός επιτυχημένου χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος, που περιλαμβάνει σχέδια στο πλαίσιο προγραμμάτων βοήθειας για την κατασκευή υποδομών, όπως χώρων υγειονομικής ταφής, επιχορηγήσεις για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών, υποτροφίες και στήριξη για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως η λειτουργία της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.

Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό την απευθείας διαχείριση της Κομισιόν "προς όφελος των ενδιαφερομένων στην τουρκοκυπριακή κοινότητα", αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο Valdis Dombrovskis: "το Πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ είναι άλλο ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της Κομισιόν για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στο εσωτερικό της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Αυτού του είδους η βοήθεια υπογραμμίζει τη δέσμευση της Κομισιόν, στις διαπραγματεύσεις επίλυσης (του κυπριακού) υπό την αιδίδα των Ηνωμένων Εθνών".

Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι η Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν παρέχει επίσης υποστήριξη στη διαπραγμάτευση υπό αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, μετά από αίτηση των δύο κοινοτήτων, με σκοπό την παροχή συμβουλών σχετικά με το δίκαιο της ΕΕ.

Από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Υπηρεσία Υποστήριξης Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν υπήρξε υπεύθυνος του Προγράμματος της βοήθειας της ΕΕ και είναι υπεύθυνη για το συντονισμό όλων των εργασιών της Κομισιόν για τη διευκόλυνση της διαδικασίας για τη διευθέτησης του Κυπριακού, σε συνεργασία με τον Προσωπικό Εκπρόσωπο του Προέδρου Γιούνκερ στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση