ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστέλλεται προσωρινά η ανάθεση του λογισμικού του ΓεΣΥ

Η ΙΒΜ είχε εφεσιβάλει την κατακύρωση προς την NCR στις 21 Οκτωβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών προχώρησε χθες σε αναστολή της διαδικασίας κατακύρωσης του διαγωνισμού για το λογισμικό του ΓεΣΥ. Ο λόγος είναι η προσφυγή της ΙΒΜ στην Αναθεωρητική Αρχή στις 21 Οκτωβρίου, η οποία προσφυγή εξετάστηκε στις 26 του ιδίου μήνα εν παρουσία τόσο της Αρχής Προσφορών, όσο και της ίδιας της εταιρείας.

Σημειώνεται, ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είχε προχωρήσει στην κατακύρωση του διαγωνισμού υπέρ της NCR, απόφαση την οποία προφανώς η ΙΒΜ εφεσίβαλε. Σύμφωνα με δήλωση αρμόδιου στην "Κ", η εν λόγω προσφυγή της ΙΒΜ θεωρείτο αναμενόμενη και εντός των προβλεπόμενων αντιδράσεων – δηλαδή, πρόκειται για μια εξέλιξη που τόσο ο ΟΑΥ, όσο και το Υπουργείο Υγείας ανέμεναν και ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι σύνηθες να εφεσιβάλλονται τέτοιες αποφάσεις, ιδίως όταν πρόκειται για έργο των 50 εκατομμυρίων, αλλά "δεν συντρέχει κανένας πραγματικός κίνδυνος ναυάγιου".

Σαν αποτέλεσμα, η ανάθεση αναστέλλεται μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση της Αναθεωρούσας Αρχής, σχετικά με την προσφυγή.     

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση