ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρέγκλινγκ: Οι όροι εντολής ESM δεν επιτρέπουν χρηματοδότηση λύσης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ο επικεφαλής του Μηχανισμού

ΚΥΠΕ

Οι όροι εντολής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) δεν του επιτρέπουν να χρηματοδοτήσει μια λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ύστερα από συνάντησή του το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Αυτή τη στιγμή αυτό δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς αλλαγή της Συνθήκης του ESM, είπε ο κ. Ρέγκλινγκ απαντώντας σε ερώτηση. Σε ό,τι αφορά το κόστος της λύσης είπε πως αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ποιο θα είναι αυτό, πριν γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τη λύση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το περιουσιακό. Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση πως μακροπρόθεσμα η οικονομική προοπτική από την επανένωση θα είναι τεράστια.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος συνόδευε τον κ. Ρέγκλινγκ, ανέφερε στις δηλώσεις του πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ίδιος επανέλαβαν, κατά τη συνάντηση, την προσήλωση της Κυβέρνησης στη συνέχιση της προσπάθειας στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, στη συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X