ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Νεοφύτου: Έτοιμο τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Υπολείπεται ο νομοτεχνικός έλεγχος στον οποίο προβαίνει η Νομική Υπηρεσία

ΚΥΠΕ

Έτοιμο θα είναι τη Δευτέρα το νομοσχέδιο που αφορά την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών στον ΦΠΑ με δόσεις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος και πρότεινε όπως συζητηθεί το νομοσχέδιο παράλληλα με την υφιστάμενη πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ, που υπάρχει κατατεθειμένη στην Επιτροπή και ενώ γίνεται η νομοτεχνική επεξεργασία του από τη Νομική Υπηρεσία.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος μιλούσε σε συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών κατά τη διάρκεια της εξέτασης του προϋπολογισμού της Νομικής Υπηρεσίας, σχολίαζε αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς που γίνεται καθημερινά στη Νομική Υπηρεσία αφορά και στο χειρισμό σωρείας αιτημάτων, που υποβάλλονται από ανθρώπους που βρίσκονται υπό οικονομική ένδεια για να επιδειχθεί επιείκεια σε περιπτώσεις προστίμων, ενταλμάτων φυλάκισης και άλλα.

Προσπαθούμε να δείξουμε ένα ανθρώπινο πρόσωπο πραγματικά συμβάλλοντας στην προσπάθεια για απάμβλυνση των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση, είπε ο κ. Κληρίδης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αντιδρούσε σε σχετική τοποθέτηση της Βουλευτίνας της Συμμαχίας Πολιτών Άννας Θεολόγου.

Για να αντιμετωπίζει αυτό τον όγκο ο Γενικός Εισαγγελέας σημαίνει ότι δεν είναι πάντοτε τόσο ανθρωποκεντρικοί ή με τις απαιτούμενες ευαισθησίες οι νόμοι που ψηφίζουμε, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρόκειται και για μια περίοδο ΄κατά την οποία επικρατούν ιδιάζουσες συνθήκες.

Τη Δευτέρα το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης θα είναι έτοιμο, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι υπολείπεται ο νομοτεχνικός έλεγχος στον οποίο προβαίνει η Νομική Υπηρεσία.

Εισηγήθηκε ότι θα μπορούσε να γίνει παράλληλη εργασία. Ενώ θα εξετάζεται από τη Νομική Υπηρεσία να έχουμε και το κείμενο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης στην Επιτροπή μαζί με την πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ για το θέμα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι το κόμμα του έχει εξετάσει το θέμα της φυλάκισης για χρέη και ότι σε συζητήσεις που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου έχει λάβει διαβεβαιώσεις για επεξεργασία από πλευράς της κυβέρνησης ολοκληρωμένης πρότασης για όλο το σύστημα. Να παρακαλέσουμε να επισπευσθεί η διαδικασία, είπε, προσθέτοντας ότι δεν αφορά μόνο τα χρέη προς το κράτος αλλά και διατροφές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση