ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Αναμένεται η εμπλοκή της ΕΕ στα οικονομικά της λύσης

Ίσως τεθεί θέμα επίσπευσης ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού στη Κομισιόν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σημαντική χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης την ενημέρωση που έγινε στο Γιούρογκρουπ, για τις οικονομικές διαστάσεις και παραμέτρους της πιθανής λύσης του Κυπριακού.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση αναμένει την εμπλοκή όλων των ευρωπαϊκών θεσμών, περιλαμβανομένου και του Γιούρογκρουπ.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα οικονομικά της λύσης αποτελούν για την Κυβέρνηση μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο, τόσο στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας όσο και στις διεθνείς επαφές και στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θέμα επίσπευσης ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού

Ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε και για τη συνάντηση που είχαν χθες με την Κομισιόν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών για τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα αλλά και τη διαμάχη σε σχέση με το διαχειριστικό έλεγχό της.

Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξει αντίδραση και μεταξύ άλλων να τεθεί θέμα επίσπευσης της ιδιωτικοποίησης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαμάχης μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με τον διαχειριστικό έλεγχο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι υπάρχουν και τα Δικαστήρια τα οποία μπορούν να αποφασίσουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση