ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυξημένος κατά 3.17% ο Προϋπολογισμός του Υπ. Δικαιοσύνης

Αύριο στη βουλή η συζήτηση για τα ποσά δαπανών του Υπουργείου για το 2017

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Συζητείται αύριο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου για το έτος 2017 ανέρχεται στα 284,04 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 275,32 εκατ. ευρώ του έτους 2016. Δηλαδή, τα συνολικά προϋπολογιζόμενα ποσά δαπανών του 2017, παρουσιάζουν αύξηση σε σύγκριση με το 2016, κατά 8,72 εκατ. ευρώ ή αλλιώς κατά 3,17%.

Από το σύνολο των 284,04 εκατ., τα 223,47 εκατ. ή αλλιώς το 79% περίπου αφορά στις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, περιλαμβανομένου και του ωρομίσθιου. Το αντίστοιχο ποσό για το 2016 ανερχόταν στα 215,72 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως, η αύξηση οφείλεται στην επανέναρξη παραχώρησης των ετήσιων προσαυξήσεων στο προσωπικό από την 1.1.2017 καθώς και στην περίληψη πρόνοιας για πρόσληψη 210 νέων αστυφυλάκων και 40 πυροσβεστών.

Το υπόλοιπο ποσό δαπανών του Προϋπολογισμού του 2017 ύψους 60,57 εκατ. ευρώ, αφορά στις υπόλοιπες τακτικές και αναπτυξιακές δαπάνες, ενώ σε σύγκριση με το περσινό ποσό του 2016 ύψους 59,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζουν αύξηση 0,97 εκατ.

Προγραμματισμός έργων

Όπως αναφέρεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για ανέγερση νέων εγκαταστάσεων για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Μόρφου, Πάφου, Αμμωχώστου, για τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς σε Λεμεσό και Βασιλικό, αλλά και έργα σε κοινότητες όπως αστυνομικοί σταθμοί σε Στρουμπί, Λάνια, Κούκλια, Περιστερώνα και πυροσβεστικό σταθμό της Αθηένου. Όπως αναφέρει το Υπουργείο, σημασία δίδεται στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών στα αστυνομικά κρατητήρια, παράλληλα γίνονται βελτιωτικές εργασίες στις κεντρικές φυλακές, αλλά προωθείται και η μόνιμη στέγαση του κρατικού αρχείου και αρχειοφυλακείων σε ιδιόκτητα κτήρια.

Πρόσθετα αναφέρεται πως προωθούνται και έργα από το Υπουργείο για λογαριασμό της Δικαστικής Υπηρεσίας και πως παράλληλα αναβαθμίζεται  ο εξοπλισμός της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με το ύψος του προϋπολογισμού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση