ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περιμένουν τη Βουλή για να καθορίσουν ατζέντα έκτακτης συνέλευσης

Αύριο ξεκαθαρίζει αν θα υπάρξει και σε ποιο βαθμό παρέμβαση σε σχέση με Συνεργατισμό

Την κατάληξη που θα έχουν οι δύο προτάσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με τον περιορισμό του ελέγχου στον Συνεργατισμό από τον Γενικό Ελεγκτή, αναμένει η Επιτροπεία του οργανισμού προτού προχωρήσει σε καθορισμό της ατζέντας της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Οι δύο προτάσεις νόμου του Αβέρωφ Νεοφύτου αφορούν στον «περί Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Τροποποιητικό) Νόμο του 2016» και στον «περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου (Τροποποιητικό) Νόμο του 2016».

Ο πρώτος αφορά ρυθμίσεις σε σχέση με την έκταση και φύση του διαχειριστικού ελέγχου που θα κάνει ο Ελεγκτής και ο δεύτερος στο να μην υποχρεούται ο Συνεργατισμός να υποβάλει οικονομικές καταστάσεις για έλεγχο. Πάντως, οι ενδείξεις να περάσουν οι προτάσεις Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ελάχιστες αφού σχεδόν όλα τα κόμματα εξέφρασαν απόψεις εναντίον τους. Την Πέμπτη, το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το ΑΚΕΛ θα καταθέσει τροπολογία αναφορικά με το διαχειριστικό έλεγχο που μπορεί να ασκεί ο Γενικός Ελεγκτής στο Συνεργατισμό με την οποία τροπολογία θα γίνεται ξεκάθαρο ότι εξαιρούνται από τον έλεγχο οι τραπεζικές εργασίες.

Προηγήθηκε επικοινωνία του Άντρου Κυπριανού με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε σχέση με την άσκηση οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου του Γενικού Ελεγκτή στο Συνεργατισμό.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και ο Γενικός Ελεγκτής συμφώνησαν ότι ο διαχειριστικός έλεγχος δεν περιλαμβάνει τις τραπεζικές εργασίες του Συνεργατισμού. Την ίδια ώρα ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε την τεράστια σημασία που έχει τα ευρήματα του ελέγχου να είναι εμπιστευτικά για να μην επηρεάζουν την τραπεζική δραστηριότητα και εν γένει τις εργασίες του συνεργατισμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση. Ο Γενικός Ελεγκτής, προστίθεται, υποσχέθηκε ότι τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο θα τον διαχειρίζεται με πλήρη εμπιστευτικότητα. «Εξήγησε μάλιστα στον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ τη διαδικασία που θα ακολουθεί για να εξασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα».

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του οργανισμού έχει οριστεί για τη Δευτέρα και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις μείωσης του κόστους της ενοποίησης των 18 συνεργατικών σε ένα.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση