ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

1.4 εκατ. ευρώ για τους συμβούλους της ΑΤΗΚ

Το ΥΠΟΙΚ ζήτησε την αποδέσμευση του ποσού αυτού από την Οικονομικών για τις πληρωμές τους

ΚΥΠΕ

Αποδέσμευση ποσού 1.445.172 ευρώ για δικαιώματα εμπειρογνωμόνων και αγορά υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών με επιστολή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία συζητήθηκε από την Επιτροπή την Τετάρτη.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, αφορά τα νομοσχέδια και τους κανονισμούς που ετοιμάστηκαν για μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ και πρέπει να πληρωθούν οι σύμβουλοι, παρά το γεγονός ότι αυτά ενώ κατατέθηκαν στη Βουλή, αποσύρθηκαν από την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω αφορούν τις αμοιβές για ετοιμασία μελέτης αγοράς ακινήτων για 38 κρατικά ακίνητα και τις 3 συμβάσεις που θα ολοκληρωθούν εντός του 2016 για αποκρατικοποίηση των δραστηριοτήτων του Κρατικού Λαχείου, την έκθεση σχεδιασμού για τα περιουσιακά στοιχεία της περιοχής Τροόδους και αγορά υπηρεσιών για στελέχωση της Μονάδας αποκρατικοποιήσεων.

Με το ίδιο σημείωμα, το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει την Επιτροπή ότι αναμένεται να ανατεθεί η σύμβαση για την ετοιμασία στρατηγικού σχεδίου για τη μελλοντική πορεία του ΧΑΚ και σε περίπτωση που αποφασιστεί η ανεύρεση στρατηγικού συνεργάτη – επενδυτή, να διενεργηθεί η σχετική διαδικασία. Η σύμβαση διαλαμβάνει 450.000 ευρώ και αμοιβή επιτυχίας.

Επίσης ενημερώνεται η Επιτροπή ότι αναμένεται να γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για το νομικό πλαίσιο των υπηρεσιών άρδευσης και αποχέτευσης και στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως τα ποσά που αφορούν συμβάσεις και μελέτες που έγιναν πρέπει να πληρωθούν γιατί αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις του κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X